Pi. apr 26th, 2024

MFK ZEMPLÍN – FK SENICA 0:1 (0:1)

Foto: R. Andrejov

Gól: 13. Niarchos (11 m). Rozhodovali: Kružliak – Roszbeck, Štofik, ŽK: Tosevski – Niarchos, Halabrín, Totka, Masulovič
Michalovce: Kožuchar – Vaško, Ranko, Kotula, Kanu (46. Ntotis) – Artabe (46. Ošima), Mendéz – Magda (46. Žofčák), Peňa (46. Begala), Yilmaz – Marcin (79. Tosevski)
Senica: Ravas – Oršula, Pavlík, Mihál, Svoboda – Halabrín, Totka – Vikri (73. Anaba), Piroska (81. Ouattara), Sulaeman (90. Mašulovič) – Niarchos (81. Jurdík)

Jediný gól zápasu streli v 13. minúte grécky útočník Ioannis Niarchos z pokutového kopu. Senica získala prvé body po dvoch neúspechoch v predošlých zápasoch a pre Michalovce to bola tretia prehra za sebou v jarnej časti. V tejto situácii nie je čo trénerovi závidieť, pretože isto sa pod ním trasie stolička. Michalovské mužstvo trpí v koncovke a pravdepodobne sa prejavuje aj zlý výber súperov v zimnej príprave. V tej Michalovčania nestratili ani bod ale boli to vždy mužstvá z nižších súťaží a na umelej tráve. Aj keď už pred zápasom bolo jasné, že obe mužstvá si zahrajú o záchranu, diváci očakávali lepší futbal.

Hostia začali podstatne lepšie, ktorí gólovo udreli v 13. minúte. Domáci Kanu nezmyselne fauloval v šestnástke a Niarchos poslal loptu z bieleho bodu do opačnej strany kde sa hodil brankár Kožuchar – 0:1. Michalovčania boli bezzubí. Síce sa snažili o kombinačný futbal, ale znova v ich hre chýbala presnosť a priamočiarosť. Obrana Senice prvý polčas dokázala uhrať mimo svojej šestnástky a jedinú vážnejšiu šancu dovolila domácim až v 39. minúte. Po priamom kope sa k hlavičke dostal Marcin a loptu poslal do brvna.

Tréner domácich Miroslav Nemec spravil do druhého polčasu až štyri striedania. Jeho zverenci v druhom polčase viac riskovali a Seničania hrozili brejkami. Hostia si dávali pozor na chyby, k domácim hráčom pristupovali natesno a v druhom polčase ich nepustili do nebezpečnej gólovej príležitosti. Vyrovnanie nepriniesla ani strela Tosevského v nadstavenom čase, ktorú zastavil jeden z hostí.

Nakoniec jediným pozitívom bola výzva k ukončeniu vojny na Ukrajine.

adminpn

Od adminpn

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com