Št. mar 28th, 2024

Doterajšie tri konfrontácie hokejistov HK Dukla Ingema Michalovce s HC Košice, ktorí vytvorili štvrťfinálovú dvojicu aj vo vlaňajšom play-off, sa niesli v réžii michalovského celku. Zemplínčania vyhrali vo všetkých troch dueloch, získali osem bodov a hlavne posledné dobytie Steel arény išlo do sveta, keď ešte tri minúty pred koncom prehrávali 1:3, no v power-play vyrovnali a následne v nájazdoch získali extra bod. V pondelkovom štefanskom kole im to Košičania vrátili aj s úrokmi. Behom 35 sekúnd v tretej tretine otočili z 0:1 na 2:1 a následne dominantným spôsobom doviedli duel do pre nich prvého tohtosezónneho víťazného konca.

Michalovčania si za prehru môžu sami. V prvej časti ich najskôr opäť raz podržal Škorvánek, ktorý chytil trestné strieľanie Pollockovi, následne Jakub Suja otvoril skóre duelu. V druhej tretine mali góly na hokejke Štajnoch s Valentinim, ktorí mierili iba do tyčky, Michalovčania navyše nevyužili až štyri presilové hry. V tretej tretine prišiel zákonitý trest „oceliarov“. Tí v priebehu 35 sekúnd otočili duel na svoju stranu a potom už Michalovčanov do ničoho nepustili. „V druhej tretine sme mali niekoľko šancí aj s presilovkami, po ktorých sme mohli ísť do väčšieho vedenia ako 1:0. Žiaľ, nevyužili sme ich a to asi rozhodlo celý zápas,“ uviedol tréner Michalovčanov Roman Stantien, podľa ktorého rozhodla práve druhá tretina. „Už pred presilovkami mal stopercentnú šancu Martin Štajnoch. Potom Valentini strelil tyčku, šance sme mali aj v presilovkách. To sú zákonitosti hokeja, že keď takéto šance nevyužijete a nezlomíte zápas na svoju stranu, príde trest,“ dodal Stantien.

Aj vo štvrtom meraní síl boli Michalovčania, ktorí nastúpili vo vianočnej sade dresov, blízko k víťazstvu. Po dvoch tretinách viedli 1:0, keď sa presadil Jakub Suja. „Ďalšie góly sme ale nepridali, čo súper využil na otočenie výsledku,“ rozhovoril sa jediný michalovský úspešný strelec. „Prehra určite mrzí. Bolo to celkom vyrovnané, potom sme ale dostali dva góly za sebou a nevedeli sme správne odpovedať. Súperovi sme dovolili byť na puk a jeho hráči práve to potrebujú,“ pokračuje Jakub Suja. Aj on videl príčiny prehry v druhej tretine a v štyroch nevyužitých presilovkách. „Na jednej strane nás teší, že sme boli disciplinovaní a Košice nepustili ani raz do presilovky. Na strane druhej, presilovky rozhodujú takéto zápasy a my sme ich nevyužili. Do budúcna musíme nájsť cestu, ako ich premieňať. Musíme to viac zjednodušiť a viac strieľať. Hlavne v play-off to budú fázy zápasu, ktoré budú rozhodovať,“ reaguje michalovský útočník.

V priebežnej tabuľke boli Zemplínčania za vedenia 1:0 už na treťom mieste. Po prehre nakoniec spadli na piatu pozíciu, tretiu si zobrali späť práve Košičania, ktorí teraz majú o tri body viac a ešte k tomu o jeden odohraný zápas menej. „Aj z tohto pohľadu sú to pre nás dôležité tri body,“ rozhovoril sa strelec víťazného gólu, košický kapitán Michal Chovan. „V prvej tretine sme nehrali dobre, v druhej sme boli veľa vylúčení, takže sme sa nedostali do našej hry. Cez prestávku sme si povedali, že sa musíme viac tlačiť dopredu. Konečne sme hrali to, čo sme si povedali. Prišli šance, ktoré sme využili a konečne sme Michalovce zdolali,“ pokračuje Michal Chovan. Ten nepopieral, že tri predchádzajúce víťazstvá mali Košičania v hlavách. „Určite to trochu rezonovalo. Aj preto nás teší toto víťazstvo a to, že sme konečne nad nimi vyhrali,“ dodal na záver košický kapitán.  

 

Pridaj komentár

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com