Št. apr 25th, 2024

     Hoci je takzvaný „zlatý víkend“ za nami, ešte stále máme pred sebou pár dní, aby sme stihli zaobstarať všetko, čo nám ešte chýba. Obchody tak ešte niekoľko dní budú praskať „vo švíkoch“, vjazd na parkoviská obchodných centier bude jedna katastrofa, nervozita a stres budú stúpať nielen v obchodoch, ale aj za volantom v aute.

Pamätajte však na to, že predvianočná nákupná horúčka, stres a nervozita sa stávajú lákadlom aj pre „vreckárov“.

Preto vám prinášame zopár užitočných rád:

  • Nenechávajte počas nákupov svoje peňaženky navrchu kabelky, ktorú máte prevesenú cez plece, alebo na inom, ľahko prístupnom mieste
  • Nenechávajte tašku či kabelku v nákupnom vozíku alebo prevesenú bez dozoru na rukoväti vozíka
  • Neodporúčame nosiť pri sebe veľké množstvo finančnej hotovosti, neuchovávajte PIN kód na jednom mieste spolu s platobnou kartou
  • Pri každej transakcii si pozorne všímajte kvalitu bankoviek, nie je vylúčený výskyt falošných bankoviek
  • Pozor na kľúče od bytu či domu
  • Nikdy nenechávajte na sedadlách či iných viditeľných miestach motorového vozidla kabelky, tašky, mobilné telefóny ani cenné predmety, hoci len na krátky čas

     Počas svojho návratu domov „z maratónu v obchodoch“ nezabúdajte na dostatočnú dávku opatrnosti a obozretnosti. Hoci vám v hlave budú víriť myšlienky, či máte pripravené všetko, čo k Vianociam patrí, predtým, ako vstúpite na vozovku, otočte hlavu vpravo aj vľavo, aby ste o štedrej večeri nemuseli snívať v nemocnici. Červená farba na semafore má tiež svoj význam. Môže zabrániť zbytočným zraneniam či škodám na majetku. Jazdite preto opatrne, Buďte opatrní, ohľaduplní a tolerantní k sebe navzájom aj na cestách. Nech je Váš dojazd aj príchod do cieľa bezpečný.

     Polícia pri príležitosti blížiacich sa vianočných sviatkov vyzýva občanov k zvýšenej opatrnosti, najmä počas nákupov, a apeluje na vzájomnú toleranciu a rešpekt. Vyhýbajte sa rôznym potýčkam, aby sme nadchádzajúce sviatočné dni mohli spoločne prežiť v pokoji.    

     Policajný zbor taktiež prispeje k pokojného priebehu predvianočného i sviatočného času vyčlenením maximálneho počtu policajtov a vykonávaním nepretržitého výkonu služby. V prípade potreby sa môžu občania na políciu s dôverou kedykoľvek obrátiť.

     Buďte opatrní, ohľaduplní a tolerantní k sebe navzájom aj na cestáchA hoci sa počas vianočných sviatkov stretnete s blízkou či vzdialenejšou rodinou, nikdy si nesadajte za volant po pár pohároch vína, piva či iného nápoja, ktorý vám síce dodá odvahu, ale uberie na reflexoch, koordinácii, pozornosti či sústredenosti.

Pridaj komentár

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com