Pi. apr 19th, 2024

Koaličný poslanec Juraj Šeliga (Za ľudí) odmieta dohody s Tomášom Tarabom (nezaradený), lídrom Smeru-SD Robertom Ficom alebo poslancami pôsobiacimi v Hlase-SD o podržaní vlády za predčasné voľby. Za prijateľný scenár považuje rekonštrukciu vlády tak, aby SaS nehlasovala za jej pád, teda garantovala poslancov na jej podporu. Neverí, že prezidentka Zuzana Čaputová chce úradnícku vládu.

“Cesta je dohoda na rekonštrukcii vlády so SaS, prípadne prezidentkou a následne pokračovanie vlády Eduarda Hegera (OĽANO). Štrnásť mesiacov demokratickej vlády je pre Slovensko väčšia hodnota ako akákoľvek osoba na ktoromkoľvek ministerstve. A určite je väčšia hodnota ako dohoda s Ficom, Tarabom a Hlasom na predčasných voľbách v krátkom čase,” vyhlásil Šeliga na sociálnej sieti.

Ako načrtol, ďalších 14 mesiacov tejto vlády po prípadnej rekonštrukcii by podľa neho znamenalo energetickú pomoc ľuďom, jasný postoj ku korupcii, jasná prozápadná a proeurópska orientácia, odmietanie ruskej propagandy, realizácia plánu obnovy. V predčasných voľbách konaných v máji, ako chce Smer-SD, vidí obrovské riziko, že moc prevezme Fico.

Dohody s Tarabom sú pre Šeligu neprijateľné. “Taraba je ten, ktorý chce pomáhať bielym golierom znížením trestov, oslabiť Úrad špeciálnej prokuratúry a oslabiť všetky bežiace vyšetrovania,” podotkol.

O návrhu na vyslovenie nedôvery vláde sa má hlasovať vo štvrtok (15. 12.) o 17.00 h.

adminpn

Od adminpn

Pridaj komentár

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com