Št. mar 28th, 2024

Slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov v piatok odštartuje záverečný blok prípravy na majstrovstvá sveta juniorov, ktoré sa uskutočnia od 26. decembra do 5. januára v Halifaxe a Monctone. Mladí Slováci si po štvrtkovom presune z Bratislavy cez Viedeň, Toronto a Halifax rozložia tréningový kemp v kanadskom mestečku Truro, kde bude realizačný tím pracovať s 28 hráčmi. 

V nominácii na záverečnú prípravu pred šampionátom figuruje trojica brankárov, desať obrancov a pätnásť útočníkov. Hlavný tréner Ivan Feneš siahol až po trinástich hokejistoch pôsobiacich v severoamerických súťažiach (brankári Matej Marinov, Ján Korec, obrancovia Šimon Nemec, Šimon Bečár, Jozef Viliam Kmec, Marián Moško, Maxim Štrbák, útočníci Filip Mešár, Róbert Bačo, Samuel Honzek, Servác Petrovský, Peter Repčík, Adam Žlnka) a iba ôsmich z našej extraligy. „Dobrou správou je, že z tých hráčov, ktorí už majú niečo preskákané a sú našimi malými hviezdičkami, môžeme počítať so Šimonom Nemcom aj s Filipom Mešárom. Prvý menovaný sa k nám pripojí od 18. decembra, Filip pricestuje už 15. decembra,“ prezradil pre portál hockeyslovakia.sk 45-ročný kouč, ktorý bude mať v kádri taktiež ďalších produktívnych hokejistov zo zámorských junioriek. Slovenskí hokejisti pricestujú do Trura vo štvrtok večer miestneho času. Potom ich čaká osemdňový tréningový kemp s troma prípravnými zápasmi. Prvý odohrajú 18. decembra o 23.00 h SEČ proti Nemcom v Trure, v druhom nastúpia 22. decembra o 0.30 h SEČ v Monctone proti Kanaďanom a v treťom súboji, ktorý je na programe presne o polnoci slovenského času z 23. decembra na 24. decembra, vyzvú Rakúšanov v Trure. Po poslednom prípravnom zápase urobia tréneri záverečné škrty a následne zverejnia finálnu nomináciu na šampionát, ktorá bude známa v priebehu Štedrého dňa.

Juniorskí reprezentanti odohrajú všetky zápasy v základnej skupine majstrovstiev sveta v Monctone a v priaznivých časoch pre slovenských fanúšikov (sú uvedené v SEČ). V utorok 27. decembra o 17.00 h vyzvú Fínov, nasledujúci deň nastúpia o 22.00 h proti Američanom, v piatok 30. decembra o 17.00 h ich preveria Lotyši a štvrtý duel odohrajú v sobotu 31. decembra opäť o 17.00 h proti Švajčiarom. Z pätice tímov prenikne najlepšia štvorka do štvrťfinále. Posledné mužstvo čakajú zápasy o záchranu.

Nominácia SR 20 na záverečnú fázu prípravy a MSJ v Kanade (15. 12. – 7. 1.)
Brankári:
Patrik Andrisík (HK Brezno Knights), Ján Korec (Des Moines Buccaneers/USHL/USA), Matej Marinov (Frgo Force USHL/USA).
Obrancovia: Pavol Funtek (Kettera/Fín.), Šimon Groch (HK Spišská Nová Ves), Michal Laurenčík (HC Nové Zámky), Dávid Nátny (HC 21 Prešov), Boris Žabka (HC Slovan Bratislava), Jozef Viliam Kmec (Prince George Cougars/WHL/Kan.), Šimon Nemec (Utica Cornets/AHL/USA), Marián Moško (Lincoln Stars USHL/USA).
Útočníci: František Dej, Alex Šotek (HC Slovan Bratislava), Martin Mišiak (HC Nové Zámky), Adam Sýkora (HK Nitra), Alex Čiernik (Sodertalje SK/Švédsko), Tim Danielčák (HC Litvínov/ČR), Dalibor Dvorský (AIK Solna/Švéd.), Libor Nemec (Lukko Rauma/Fín.), Marcel Štefančík (Lulea HF/Švéd.), Róbert Bačo (Moose Jaw Wrriors/WHL/Kan.), Samuel Honzek (Vancouver Giants/WHL/Kan.), Filip Mešár (Kitchener Rangers/OHL/Kan.), Servác Petrovský (Owen Sound Attack/OHL/Kan.), Peter Repčík (Charlottetown Islanders/QMJHL/Kan.), Adam Žlnka (Sioux Falls Stampede/USHL/USA).

 

Pridaj komentár

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com