Pi. mar 29th, 2024

Hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce budú v osemfinále EHF Európskeho pohára čeliť aktuálne tretiemu tímu najvyššej poľskej Superligy KPR Gminy Kobierzyce. Rozhodol o tom utorkový žreb v sídle Európskej hádzanárskej federácie vo Viedni. Prvý duel by sa mal hrať v termíne 7.-8. január v Poľsku, odveta sa bude hrať o týždeň neskôr v Michalovciach.

Michalovčanky budú v osemfinále európskeho pohára po šiestykrát. Práve účasť medzi šestnástimi najlepšími je ich doterajší európsky strop a ten budú chcieť tentoraz prekonať. „Určite urobíme všetko preto, aby sme išli ďalej. Naším cieľom v prvom zápase bude to, aby sme uhrali taký výsledok, ktorý priláka divákov na odvetný zápas do hľadiska. Už keď sme sa dostali do osemfinále a vyrovnali tak doterajšie maximum klubu v Európe, chceme sa pobiť o to, aby sme sa dostali ďalej,” povedal pre stránku klubu tréner ženského tímu Peter Kostka.

Viac si želal Kynžvart

Iuventa si mohla zmerať sily s jedným z osmičky tímov – Házená Kynžvart (Česká republika), Club Balonmán Atletico Guardés (Španielsko), Eurobud JKS Jaroslaw, KPR Gminy Kobierzyce (Poľsko), Madeira Andebol SAD (Portugalsko), ZORK Jagodina (Srbsko), Antalya Konyaalti BSK, Izmir BSB SK (Turecko). Práve účastníka z MOL ligy Házenú Kynžvart si Kostka prial najviac. „Ani nie preto, že ho nejako podceňujem, pretože súper má svoju kvalitu. Kynžvart by bol ideálnym súperom z toho, že ho poznáme a takisto mu máme čo vracať,”  narážal michalovský tréner na prehru 27:30 s českým tímom z druhého kola MOL ligy. Nakoniec bude musieť súperiť s tretím tímom poľskej Superligy. „Úprimne, je to jeden z ťažších súperov. Kto sleduje poľskú ligu, musí vidieť, že tento tím sa pravidelne umiestňuje za špičkou krajiny, ktorú tvoria Lublin a Lubin. Už som komunikoval s Mery Rebičovou, ktorá hrá práve za Lubin a pár informácii o klube mi už povedala. Hovorila mi, že ich zápas s týmto tímom bol veľmi ťažký. Podľa nej tento tím stojí na dobrej brankárke a veľmi kvalitnej strednej spojke.”     

 

Doterajší strop

Zemplínčanky prešli v druhom kole cez švajčiarsky Yellow Winterthur, ktorý v domácom dvojzápase vyradili až po strelách zo značky pokutového hodu (25:23 a 19:21), v treťom kole si zase presvedčivo poradili so švédskym favoritom Lugi Dam, ktorého v dvojzápase zdolali rozdielom pätnástich gólov (33:25 a 26:19). Kobierzyce v hierarchii tretej najvýznamnejšej kontinentálnej pohárovej súťaži vyradili v 2. kole KHF Ferizaj z Kosova (47:21, 38:11) a z 3. kole postúpili cez grécky AC PAOK Solún (26:23, 28:23). Práve osemfinále je doterajšie maximum klubu. Naposledy v ňom hrali v januári 2016, kedy vypadli v osemfinále Pohára EHF s nemeckým Metzingenom. V podobnom kole rovnakého pohára im dva roky predtým vystavil stopku ďalší nemecký klub Bayer Leverkusen. Michalovčanky hrali v osemfinále európskeho pohára ešte trikrát. V sezóne 2006/07 nestačili na španielsky Orsan Elda Prestigio, v sezóne 2008/09 na ruský Volgograd, o sezónu neskôr, len v Pohári víťazov pohárov, na nórsky Levanger.

Pridaj komentár

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com