So. apr 20th, 2024

Demokratickí poslanci dostali 48 hodín na to, aby si rozmysleli položenie demokratickej vlády v spolupráci s mafiou. Uviedlo to koaličné hnutie OĽANO na sociálnej sieti v súvislosti s posunutím hlasovania o vyslovení nedôvery vláde.

Občiansko-demokratická platforma hnutia OĽANO a nezaradení poslanci Martin Klus, Ján Mičovský, Juraj Šeliga a Jana Žitňanská podporujú presunutie hlasovania a očakávajú rokovania demokratických síl, ktoré zastavia “ďalšiu deštrukciu a rozpad”. Odmietajú, aby sa súčasná politická kríza riešila na úkor skrátenia volebného mandátu. “Predčasné voľby nepovažujeme za riešenie situácie. Očakávame, že koaliční lídri vrátane predsedu vlády, predsedu hnutia OĽANO, ako aj lídra SaS využijú tento čas na vytvorenie dohody aj za cenu rekonštrukcie vlády,” skonštatovali.

Minister financií a líder OĽANO Igor Matovič na sociálnej sieti uviedol, že SaS slúži mafii. “Hlasovanie sme odložili, aby sme celému Slovensku ukázali, že ‘demokrati’ z SaS a Progresívneho Slovenska sa neštítia kryť to najodpornejšie, čo môže v politike byť – kupovanie poslanca, ktorý sa zrazu zobudí a zistí, že sa mu v noci obrátilo svedomie,” napísal.

Hlasovanie o návrhu na vyslovenie nedôvery vláde sa posúva na štvrtok (15. 12.) na 17.00 h. Poslanci Národnej rady SR o tom rozhodli v utorok napoludnie, keď odsúhlasili procedurálny návrh predsedu poslaneckého klubu OĽANO Michala Šipoša. Odôvodnil to potrebou vytvoriť priestor na rokovania o riešení vzniknutej krízy vrátane možnosti volieb.

adminpn

Od adminpn

Pridaj komentár

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com