Pi. apr 19th, 2024

V sobotu (10.11.2022) podvečer šoféroval 34-ročný vodič auto zo Štrby do Lučivnej. V pravotočivej zákrute sa nevenoval plne vedeniu vozidla, neprispôsobil rýchlosť, dostal šmyk a zišiel mimo cesty. Tam narazil do svahu a prevrátil sa na strechu. Dychovou skúšku bola vodičovi nameraná hodnota viac ako 2,8 promile! Vodičovi bola obmedzená osobná sloboda, bol umiestnený do cely policajného zaistenia a po vytriezvení mu bolo vznesené obvinenie pre prečin ohrozenie pod vplyvom návykovej látky.

V ten istý deň šoférovala 22-ročná vodička auto v Sabinove, keď sa dostatočne nevenovala vedeniu vozidla a nesledovala situáciu v cestnej premávke, následkom čoho zišla s autom mimo cestu a narazila do stĺpu telekomunikačného vedenia. Výsledok dychovej skúšky na alkohol bol aj v jej prípade pozitívny, s nameranou hodnotou 1,85 promile!Spôsobená škoda bola vyčíslená na približne 350,- €. Vodičke bola obmedzená osobná sloboda, bola umiestnená do cely policajného zaistenia a po vytriezvení jej bolo vznesené obvinenie pre prečin ohrozenie pod vplyvom návykovej látky.

Nehodu s alkoholom za volantom sme zaznamenali aj nasledujúci deň, tento krát v Kežmarku. Po Ul. Trhovište viedol 26-ročný vodič osobné auto, kde pri základnej škole v dôsledku neprispôsobenia rýchlosti poveternostným podmienkam stave a povahe vozovky dostal šmyk a zrazil sa s oproti idúcim autom. Výsledok dychovej skúška na alkohol bol u neho 3,15 promile. U druhého vodiča alkohol zistený nebol. Celkové škody boli predbežne vyčíslené na 6 000.- €. Opitý vodič bol obmedzený na osobnej slobode, obvinený z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a umiestnený do cely policajného zaistenia. O prípadoch píše polícia v tlačovej správe.

Pridaj komentár

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com