So. mar 30th, 2024

Na Ranči Klokočina dnes pri príležitosti slávnostného otvorenia nového projektu, podporeného cez dotačný program Košického kraja Terra Incognita sprístupnili pre verejnosť novinku. Ide o zážitkové učenie s využitím virtuálnej reality, určené pre školy, ale aj širokú verejnosť – tzv. virtuálnu ZOO. 

Hlavným cieľom projektu je priblížiť návštevníkom prirodzené prostredie zvierat, ktoré sa v našich subtropických podmienkach nevyskytujú, ako napríklad prales, savana, púšť či podmorský svet. Zároveň bolo cieľom vizuálne priblížiť jednotlivé druhy zvierat, vyskytujúcich sa v daných subtropických pásmach. 

„Je úplne prirodzené, že návštevníci sú hladní po nových a netradičných zážitkoch. S virtuálnou realitou dnes nevedomky prichádzame do kontaktu takmer každý deň. Zbehlejšie sú v nej skôr tie mladšie ročníky a práve oni si tento netradičný projekt užijú asi najviac. Veď ktoré dieťa by odolalo kombinácii hry, nových technológií a zvierat? Verím, že virtuálna zóna na ranči doplní ich bohatú ponuku a okrem záujmu zo strany turistov sa stane aj obľúbeným nástrojom na netradičný spôsob výučby prírodovedy pre školy zo širokého okolia,“ uviedla riaditeľka Košice Región Turizmus Lenka Vargová Jurková.

Projekt, ktorý v sebe nesie prvky nových technológii, bol podporený sumou 47-tisíc eur. Financie putovali na výstavbu altánku, softvérovú prípravu programu, nadizajnovanie virtuálneho prostredia a nákup technického príslušenstva. Virtuálna ZOO je priamo na ranči otvorená denne od 13.00 do 16.00 hod.

Pridaj komentár

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com