Pi. apr 19th, 2024

Už piaty rok po sebe si svoje miesto pred Úradom Košického samosprávneho kraja našiel aj vianočný stromček. Symbol života, ale aj najkrajších sviatkov roka sa rozsvieti 6. decembra na Mikuláša. Tento rok sa pred úradom bude vynímať jedľa, ktorá je vysoká 15 metrov. Skrášľovať ju budú desiatky metrov farebných svetiel, 70 dekoračných gúľ a jedna veľká hviezda na špici.

„Tak ako každý rok, aj teraz sme si dali záležať na tom, aby sme vianočný stromček pred župným úradom nemuseli klčovať iba pre túto príležitosť. Symbol Vianoc sme preto doviezli z obce Nový Ruskov z Trebišovského okresu. Miestnym pred domom prekážal a pri nepriaznivom počasí sa dokonca báli, že sa prevráti a spôsobí škodu. Som rád, že stromček našiel svoj nový dočasný domov v krajskom meste, kde bude na obdiv všetkým východniarom,“ povedal predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka.

Jedľu pred župný úrad osadili zamestnanci Správy ciest Košického samosprávneho kraja. S transportom tohto špeciálneho nadrozmerného nákladu majú dlhoročnú skúsenosť. Svoje miesto si jedľa našla pri adventnom venci. To však ani zďaleka nie je všetko. Pred župným úradom vznikne aj malé vianočné mestečko. Jeho cieľom bude pomôcť tým, ktorí to potrebujú a z rôznych dôvodov sa ocitli v núdzi. Podať pomocnú ruku prostredníctvom Nadácie Košického samosprávneho kraja tak budú môcť všetci. Okrem toho, predávať sa budú aj výrobky klientov z krajských domov sociálnych služieb.

Východniari si budú môcť pochutnať na občerstvení a zohriať sa napríklad pri tradičnom punči. Tak ako pri príprave adventného venca, aj pri výzdobe priestranstva pred úradom či vianočných stánkov župa spolupracovala so Spojenou školou v Sečovciach. Pre tých najmenších, budú pripravené rôzne atrakcie. Zabavia sa pri bicyklovaní na špeciálnom bicykli, ktorý z vyrobenej energie rozsvieti časť výzdoby, no pripravený bude aj fotopoint v tvare sobov. Samotný úrad budú zdobiť rôzne svetelné animácie a hudba.

Pridaj komentár

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com