Pi. apr 26th, 2024

Hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce milo prekvapili svojich fanúšikov. V prvom zápase tretieho kola EHF Európskeho pohára zvíťazili nad švédskym Lugi Dam 33:25 a sú tak blízko k postupu do osemfinále. Strelecky sa darilo deväťgólovej Alene Dvorščákovej a takisto aj Anastassiji Krivokapičovej, ktorá premenila na gól všetkých svojich šesť striel. Odvetný duel je na programe budúcu nedeľu vo švédskom Malmo.

Prvý duel tretieho kola EHF Európskeho pohára zbúral všetky prognózy. Favorit totiž bol Lugi Dam, keďže Michalovčankám sa v tejto sezóne príliš nedarí ani v lige. Tréner Peter Kostka pred dvojzápasom vysoko favorizoval švédsky tím, jeho zverenky ale prekvapili a Lugi Dam uštedrili osemgólovú prehru. „Stále sme len v polčase. Druhý nás čaká v nedeľu vo Švédsku. Som pri ženskej hádzanej len krátko, no už viem, že jeden polčas môžete vyhrať o deväť gólov a druhý prehrať o osem. Vo Švédsku začneme od 0:0. Nemôžeme si pripúšťať, že máme náskok a musíme hrať naplno aj v odvete,“ krotí prílišný optimizmus Peter Kostka, ktorý sa vzápätí vrátil k nedeľňajšiemu víťazstvu 33:25. „Mali sme výborné prvé dejstvo. Veľmi dobre sme bránili, čím sme nútili súpera zakončovať z nepripravených pozícii. Vedeli sme, že na nich musíme v obrane vystupovať vyššie, pretože ich krajné spojky sú vysoké. Vychádzalo nám to. Mali sme výbornú druhú vlnu, z ktorej sme viackrát skórovali. Bolo dôležité, že sme sa nebáli ísť do rizika a presne takto musíme hrať aj v odvete vo Švédsku. Vzhľadom na to, ako vyzeral zápas mohol byť náš náskok ešte vyšší. V druhom polčase totiž tempo hry upadlo, čo vyhovovalo súperkám. Víťazstvo nás teší, no ešte v osemfinále nie sme.“

Pripravený na to, že Guldenová bude hrať

Švédkam chýbala pre zranenie ich najskúsenejšia hráčka Isabella Gulden. Tridsaťtriročná bývalý švédska reprezentantka je tmelom mladého tímu a s ňou hrá Lugi Dam oveľa lepšie, ako bez nej. „Nehrala ani v posledných ligových dueloch, takže sme boli pripravení aj na alternatívu, že hrať u nás nebude,“ reagoval Peter Kostka na neúčasť najväčšej hviezdy súpera. „Videl som štyri, či päť ich zápasov a paradoxne som chcel, aby hrala. Do obrany prakticky vôbec nechodí, v útoku je dominantná. Ona síce vymyslí štyri, či päť gólov, no keďže strieda obranu s útokom, musia hrať pomalšie. Keď hrá na strednej spojke, rastie aj výkon jej spoluhráčok. Aj preto som presvedčený, že doma bude hrať. Musíme sa pripraviť aj na túto alternatívu,“ dodal na záver Peter Kostka. 

Pridaj komentár

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com