Ut. apr 16th, 2024

Prvú jesennú časť má za sebou novovytvorená futbalová liga IV. liga Východ. Tá vznikla po reorganizácii súťaží na základe spojenia piatich tímov z III. ligy Východ a prvých piatich, či šiestich tímov zo štvrtých líg Juh a Sever.

Región Pod Vihorlatom mal zastúpenie v troch mužstvách a práve na ich jesenné časti sme sa zamerali v rámci hodnotenia ich najskúsenejších hráčov. A načrtli sme aj zmeny, ktoré by mohli prísť v zime. Jednu už máme istú. Novým trénerom MŠK Spartak Medzilaborce sa stane jeho hráč Róbert Potoma, ktorý tak na tomto poste nahradí Víťazoslava Lukačka. O podstatných zmenách sa ale šušká aj v ďalších dvoch tímoch spod Vihorlatu.

Spokojnosť v Medzilaborciach

V jesennej časti sa najviac darilo družstvu MŠK Spartak Medzilaborce. Jeden z dvojice nováčikov spod Vihorlatu skončil s odretými ušami v prvej polovici tabuľky, keď mu patrí ôsme miesto. Medzilaborčania v sedemnástich dueloch zaknihovali deväť víťazstiev, dve remízy a šesť porážok. „Bola to pre nás nová súťaž, ťažšia súťaž, akú sme hrali predtým. My sme do nej išli skromne a rešpektom. Poznali sme našu silu, teda to, na čo máme a takisto aj silu niektorých súperov. Vedeli sme, že nás čakajú ťažší súper, ako v minulej sezóne, čo sa aj potvrdilo. Ôsme miesto so ziskom 29 bodov, musíme brať a musí byť s ním spokojnosť,“ uviedol na margo jesennej časti jeden z najskúsenejších hráčov MŠK Spartak Róbert Potoma.

Róbert Potoma bude novým trénerom tímu (foto mšk spartak)

Spokojnosť u nováčika súťaže by mohla byť ešte vyššia, nebyť nepodareného záveru. Medzilaborčania totiž v posledných štyroch dueloch nevyhrali ani raz a posledné dva v Rudňanoch a Starej Ľubovni prehrali akoby cez kopirák – 1:4. „Práve ten záver nás trošku mrzí. Mohlo to byť z našej strany ešte lepšie, keďže sme sa dlho držali aj v prvej štvorke. Posledné dva zápasy sme nezvládli výsledkovo, ani herne. Rozobrali sme si ich a všetci dúfame, že sa nebudú opakovať. Fungujeme na amatérskej báze a možno sa prejavilo to, že nám chýbali niektorí hráči, ktorí študujú,“ pokračuje Potoma. Možno aj práve posledné dve prehry spôsobili zmeny. Podľa našich informácii skončil na lavičke tréner Víťazoslav Lukáčik. Jeho nástupcom by sa mal stať práve Róbert Potoma. „Je to už oficiálne, takže vám to môžem potvrdiť,“ dodal 46-ročný útočník, ktorý je držiteľom potrebných trénerských licencií. Ako vidí jarnú časť, v ktorej zrejme Medzilaborčanom hroziť záchranárske práce nebudú? „Určite si ju budeme chcieť užiť. Dôležité pre nás bude, ako odtrénujeme zimnú prípravu. Verím, že ostaneme pokope a možno niekým káder aj doplníme. Keď sa tak stane a budú sa nám vyhýbať zranenia, jar z našej strany môže byť ešte lepšia,“ uzavrel už nový tréner MŠK Spartak.

Problémom tréningový proces

Druhým nováčikom súťaže bol OŠK Pavlovce nad Uhom. Tím, ktorý nezvykol v minulosti často prehrávať si taktiež musel na novú súťaž zvykať. Jesenný výsledok desiate miesto a 22 bodov je aj vyústením toho, že Pavlovčanom chýba kvalitnejší tréningový proces. „Osobne som ani viac nečakal. Od začiatku som si myslel, že v tabuľke budeme okolo ôsmeho, deviateho miesta, čo sa aj stalo. Súťaž je veľmi kvalitná. Je tu rad kvalitných hráčov, ktorí v minulosti hrávali aj najvyššiu súťaž. Ja si dovolím tvrdiť, že táto liga je kvalitnejšia ako tretia, ktorú som v minulosti hrával s Veľkými Revišťami. Klub samozrejme má svoje ambície a chce byť čo najvyššie. Treba sa ale na to pozrieť reálne. Výsledky moli byť aj lepšie, no desiate miesto a zisk 22 bodov je asi reálny obraz toho, čo sme dosiahnuť mohli,“ reaguje na našu otázku kapitán tému Jaroslav Dargaj, podľa ktorého ďalších slov môže čakať Pavlovčanov pokojnejšia jar.

„Určite nejaké body pozbierame, takže by sme nemali mať starosti so záchranou. Chceli by sme ísť ale vyššie. Problém u nás je tréningový proces, kde potrebujeme zabrať viac. Je to ale ťažké. Všetci hráči buď pracujú, alebo študujú, takže ťažšie sa spolu zísť aj na tréningoch,“ pokračuje Jaroslav Dargaj. Ten sa najviac tešil spolupráci s bývalým ligovým kanonierom Janom Novákom. „Vždy som hral len proti nemu, takže som rád, že aspoň teraz si s ním zahrám. Ide o veľmi kvalitného útočníka, ktorý góly strieľať nezabudol. Sú tu ale aj ďalší hráči, či už je to Tomáš Sedlák, Paľo Ruskovský. Káder máme kvalitný a v prípade, žeby sme mali tréningy aspoň trikrát do týždňa, určite sme v tabuľke vyššie,“ dodal Dargaj.

Koniec Sobraniec?

Najmenej sa darilo v jesennej časti tímu FK Sobrance Sobranecko. Sobrančania čakali na víťazstvo do siedmeho kola, keď zdolali Rudňany (2:1), druhé si pripísali až v šestnástom kole, po tom, čo porazili Sokoľany na ich pôde (1:0). Práve toto víťazstvo rozhodlo, že zimujú nie na poslednom, ale na predposlednom pätnástom mieste. Práve medzi Sobrančanmi, Sokoľanmi a Veľkým Šarišom sa zrejme bude rozhodovať na jar o zostupujúcom. „Je to odzrkadlenie toho, čo sa tu dialo celú jeseň. Stále nás chodilo na zápasy dvanásť, alebo trinásť. Chýbala aj kvalita v tréningu. Celú jeseň sme sa trápili. Chvalabohu, že sa nikto nezranil a že sme to dotiahli aspoň tak, ako sme to dotiahli. V tabuľke sme samozrejme mohli byť aj vyššie. Odohrali sme niektoré vyrovnané zápasy, v ktorých sme stratili v závere. Vzhľadom na to, v akej sme boli situácii je jesenný výsledok zrejme pre nás spravodlivý,“ poznamenal jeden z najskúsenejších hráčov kádra Miloš Adam.

Podľa jeho ďalších slov je dôležité, aby sa v zime udržal káder pokope. „Len potom môžeme pomýšľať na to, aby sme sa zachránili. V prvom rade musíme udržať všetkých hráčov a posilniť sa, pretože nás čaká zrejme náročná jar. Určite sa ale chceme pobiť o to, aby sme zachovali štvrtú ligu aj pre budúcu sezónu,“ uzavrel Miloš Adam. Sobrančanov zrejme čakajú náročné mesiace. Horúce dni začali už teraz, keďže podľa našich informácii sa vzdalo celé vedenie klubu a futbal v najvýchodnejšom meste na Slovensku je tak v ohrození…

Aktuálna tabuľka

  1. FC Čaňa 17 12 2 3 34:26 38
  2. FK Kechnec 17 12 1 4 56:25 37
  3. MFK ADV Stará Ľubovňa 16 11 1 4 41:21 34
  4. MFK Spartak Medzev 17 11 1 5 41:26 34
  5. TJ Mladosť Kalša 16 9 5 2 53:23 32
  6. MFK Slovan Sabinov 17 10 1 6 33:17 31
  7. MŠK Spišské Podhradie 17 9 4 4 33:19 31
  8. MŠK Spartak Medzilaborce 17 9 2 6 39:30 29
  9. TJ Sokol Ľubotice 17 9 0 8 44:35 27
  10. OŠK Pavlovce nad Uhom 17 7 1 9 37:27 22
  11. FK Gerlachov 17 7 1 9 31:25 22
  12. OFK SIM Raslavice 17 5 3 9 22:40 18
  13. OŠK Rudňany 17 5 1 11 23:45 16
  14. FC Pivovar Šariš Veľký Šariš 17 2 2 13 10:44 8
  15. FK Sobrance Sobranecko 17 2 2 13 11:47 8
  16. FK Tatra Sokoľany 17 1 1 15 7:45 4

 

Pridaj komentár

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com