Št. apr 25th, 2024

Dnes už je takmer jedno, či je to muž alebo žena. Riešenie problémov vidia v konzumácii alkoholu. Ženy často to zastierajú známou vetičkou “veď pohár vína nemôže uškodiť”. Či už pijete alkohol pravidelne alebo len príležitostne, ak sa ho zrieknete, čaká na vás množstvo zdravotných výhod. Čo sa v skutočnosti stane, keď prestanete piť?

Keď sa na tento krok odhodláte, vaše zdravie vám poďakuje. Môžete očakávať viacero benefitov pre vaše zdravie z krátkodobého i dlhodobého hľadiska. Ak bojujete so závislosťou na alkohole, poraďte sa s lekárom. Závislosť môže priniesť nepríjemné abstinenčné príznaky – triaška, potenie, nevoľnosť… V takomto prípade je nebezpečné seknúť s pitím bez akejkoľvek pomoci.

Medzi najčastejšie abstinenčné prejavy patrí úzkosť, depresie, zlé sny, únava a už spomínaná triaška. Obrovské zmeny zaznamenáte najmä v oblasti psychického zdravia. Nadmerná konzumácia alkoholu ovplyvňuje chemické reakcie v mozgu, čo môže privodiť depresie či úzkosti.

Britské denník The Sun píše aj o ďalších benefitoch. Napríklad lepší spánok alebo čistejšia pokožka. Ak sa rozhodnete skončiť s touto karcinogénnou látkou, predídete riziku vážnych ochorení. To, kedy sa objavia prvé zmeny, závisí od vášho veku, váhy a celkovej minulosti s alkoholom. Vo väčšine prípadov očistný proces potrvá týždeň. Avšak ak pijete často a veľa, telo sa bude zbavovať škodlivých látok niekoľko týždňov až mesiacov.

adminpn

Od adminpn

Pridaj komentár

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com