So. apr 20th, 2024

Desať zápasov trvala víťazná šnúra hokejistov HC Košice v domácej Steel aréne.  V nedeľu v nej ale narazili na tím, ktorý ťahá rovnaké série a michalovská Dukla Ingema to ukázala aj v Košiciach.  A to spôsobom, aký si určite v „hlavnom meste východu“ dlhšie zapamätajú.

Ešte štyri minúty pred koncom viedli Košičania 3:1 a niektorí z fanúšikov si už možno na tiketoch vyškrtli víťazstvo. To ale nemohli počítať s oduševnosťou, akú už Michalovčania v tejto sezóne neraz ukázali. V dlhočíznej power-play sa im totiž podarilo vyrovnať Žitným a Zabusovsom, následne v predĺžení prežili súperovu presilovku a v nájazdoch už exceloval čerstvý slovenský reprezentant a v súčasnosti v Tipos Extralige brankár s najlepšou formou – Stanislav Škorvánek. Ten zmaril všetky štyri pokusy Košičanov a keď na druhej strane v druhej sérii bol úspešný Matúš Paločko a vo štvrtej Juraj Bezúch, Michalovčania predviedli v Steel aréne parádny obrat. A to by zrejme päť minút pred koncom na nich nevsadil nik ani deravý groš…. „Veľa ľudí nám už neverilo. Aj preto sme radi za dva cenné body,“ rozhovoril jeden z úspešných exekútorov samostatného nájazdu a v súčasnosti najproduktívnejší hráč michalovskej Dukly Matej Paločko. „Prvá tretina nám vôbec nevyšla. V tej druhej to už bolo z našej strany lepšie. Škoda, že nám ušli na začiatku tretej časti. Stále sme ale verili, že sa môžeme vrátiť do zápasu. Sme dobrá partia a to je základ úspechu. Všetci sme radi za toto víťazstvo a veríme, že naše série ešte budú pokračovať,“ pokračuje Matúš Paločko.

„Mali sme už na mále, no zomkli sme sa a vyšlo to. Dotiahli sme to do víťazného konca, za čo sme všetci radi. Klobúk dole pred celým tímom a hlavne pred brankárom Škorvánkom,“ rozhovoril sa ďalší útočník, strelec druhého michalovského gólu Roman Žitný. Michalovskí tréneri sa o power-play pokúsili už štyri minúty pred koncom a naordinovali jednoduchú taktiku. „Povedali sme si, že všetko budeme dávať na bránu a snáď tam niečo spadne. Nakoniec nám to vyšlo. Ja som dostal dobrú prihrávku od Osburna a pálil som z jednej. Nakoniec to vyšlo,“ smeje sa michalovský útočník. Apropo, Michalovciam sa s Košicami v tejto sezóne darí. V troch zápasoch zvíťazili o jeden gól. „Neviem ani čím to je. My ideme do každého zápasu s cieľom zvíťaziť. Tak tomu bolo aj teraz. S Košicami nám to zatiaľ ide a ja verím, že to takto pôjde aj naďalej,“ dodal k zápasu v Steel aréne Roman Žitný.   

Zverenci trénera Romana Stantiena tak natiahli svoju víťaznú sériu už na päť zápasov a v desiatich zápasoch zase bodovali. Pod trénerom Romanom Stantienom, ktorý na začiatku novembra nahradil Toma Coolena v riadnom hracom čase ešte neprehrali. „Sú tam maličké zmeny. Hlavne plníme to, čo nám tréner hovorí. A sme úspešní! Treba to ďalej počúvať a hrať to, čo od nás chce. Ja osobne dostávam oveľa viacej priestoru, ako som dostával predtým, čo si užívam. Som tu od toho, aby som strieľal góly a som rád, že takto pomáham tímu. Nie je to ale iba o mne. V tíme máme momentálne pohodu. Zbierame body a všetci veríme, že takto budeme pokračovať aj naďalej,“ poznamenal na margo trénerskej zmeny a už desaťzápasovej bodovacej série Roman Žitný a na jeho slová nadviazal aj Matúš Paločko. „Každý jeden hráč musí tvrdo pracovať. Makáme na seba a zdravo sa povzbudzujeme. Možno zmena trénera spôsobila aj to, že každý začal znova od nuly. Pomaličky sme sa zodvihli a máme štyri vyrovnané päťky. Vieme udrieť, veríme si a vieme, že môžeme zdolať každého.“   

Pridaj komentár

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com