Št. mar 28th, 2024

Nocľaháreň by mala byť k dispozícii do marca budúceho roka.

Na Staničnej ulici v Michalovciach, v blízkosti Útulku Slovenského Červeného kríža sa nachádza vykurovaný celtový stan, v ktorom môžu prenocovať bezdomovci. Samospráva sa takýmto spôsobom snaží pomôcť ľuďom v núdzi a poskytnúť im prístrešie. Marcela Andréová z Mestského úradu v Michalovciach povedala, že predpokladaný termín ukončenia činnosti nocľahárne je koncom marca budúceho roka:

Ľudia bez strechy nad hlavou môžu do stanu prichádzať v čase od 15.30 do 21.30 hod. a odchádzajú najneskôr o 8.30 hod., keď sa objekt dočasného ubytovacieho zariadenia uzatvára. Mimo tohto času môžu v stane ostať ľudia so zdravotnými problémami. V stane je 11 až 12 ležadiel na prenocovanie.

Teplo v stane zabezpečuje vykurovacie teleso na tuhé palivo. Zároveň je napojený na elektrinu a ľudia bez domova majú k dispozícii aj hygienické služby. Vykurovanie, poriadok a čistotu v okolí stanu zabezpečuje poverená osoba, ktorej mzdu platí radnica. Mestská polícia sa stará o bezproblémový chod provizórneho nízkoprahového ubytovacieho zariadenia.

Bezdomovci, ktorí sa rozhodnú prespať v nocľahárni, musia dodržiavať stanovené pravidlá vrátane toho, že nemôžu požívať alkohol, omamné či psychotropné látky. Stan s vybavením má v zime slúžiť ako forma nízkoprahového bývania pre ľudí bez domova, ktorí nie sú ochotní rešpektovať prevádzkový poriadok útulku pre bezdomovcov.

Pridaj komentár

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com