Pi. apr 19th, 2024

Novú zimnú turistickú sezónu na Liptove otvorila v sobotu pod Chopkom v Nízkych Tatrách olympijská medailistka Petra Vlhová. V regióne tak odštartovali prvú lyžovačku tejto zimy na Slovensku.

Rodáčka z Liptova Petra Vlhová po sobotňajšej ceremónii odchádza do talianskeho Sestriere na ďalšie preteky svetového pohára žien. Lyžiarom v stredisku odkázala, že najlepšou prevenciou pred úrazom na zjazdovke je lyžovať pokojne. “Netreba to preháňať, lebo keď sa človek priveľmi teší, vtedy sa môže niečo pokaziť. Treba si to užiť v pokoji, nikomu nič neutečie,” povedala.

Nová 15-miestna lanovka v nízkotatranskom horskom stredisku Jasná v sobotu odviezla prvých lyžiarov. Jej dĺžka je takmer jeden kilometer a náklady spojené s výstavbou sa vyšplhali na 17 miliónov eur. Slávnostné otvorenie novej lanovky sa uskutoční v sobotu večer.

Výstavbu novej lanovky spustili v minulom roku, spája Bielu púť s Priehybou. Táto investícia zásadným spôsobom zrýchli a zjednoduší prepravu na Chopok, sprístupní ho bezbariérovo zo severu a zároveň zabezpečí ekologické zásobovanie bez potreby vývozov ratrakmi.

Pridaj komentár

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com