Ut. apr 16th, 2024

Poskytuje vzdelávanie pre žiakov vo veku od 6 do 18 rokov.

V Trebišove od septembra funguje Základná škola pre deti s autizmom. Vytvoriť podmienky pre ich výchovno-vzdelávací proces sa rozhodla Spojená škola internátna, ktorá tak rozšírila svoju odbornú vzdelávaciu činnosť o ďalšiu organizačnú zložku.

Vďaka odobreniu nájomnej zmluvy poslancami mestského zastupiteľstva sa od začiatku septembra 2022 začal vyučovací proces v budove mesta, ktorá prešla rozsiahlou rekonštrukciou priestorov. Sprevádzkovaním tejto školy sa eliminovalo dochádzanie mnohých detí a ich rodičov za vzdelávacím procesom tohto typu do vzdialených Košíc či Prešova,“ uviedla hovorkyňa mesta Trebišov Martina Mištaničová.

Školské zariadenie tvoria dve triedy s maximálnou kapacitou 12 žiakov, šatne, jedáleň či školský klub, ktorý funguje v popoludňajších hodinách. V rámci vzdelávacieho procesu sa realizujú rôzne multifunkčné metódy, pri ktorých sa využívajú svetelné a zvukové prvky, vône či hudba. Určené sú najmä pre osoby s vývinovými poruchami, ale aj pre deti s iným postihnutím.

„Škola poskytuje vzdelávanie pre žiakov vo veku od 6 do 18 rokov. Zamestnanci tejto školy napĺňajú hlavný cieľ vzdelávania detí s autizmom, ktorým je rozvíjanie a upevňovanie spôsobilostí na takej úrovni, ktorá je pre nich osobne dosiahnuteľná a je základom pre ich maximálne možnú integráciu do spoločnosti,“ dodala Mištaničová.

Pridaj komentár

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com