So. apr 20th, 2024

Ak sa chystáte na Vianoce do hôr, určite sa už neviete dočkať tohto výletu. Nižšie uvádzame zoznam vecí, ktoré si nesmiete zabudnúť vziať – dúfame, že Vám tento návod balenie oveľa urýchli a uľahčí.

1. Dokumenty

Táto pomerne všedná záležitosť je veľmi dôležitá, ak si počas sviatkov nechcete pokaziť náladu napríklad pokutou. Aj keď v súčasnosti už nie je povinnosť nosiť so sebou napríklad doklad o kúpe povinného ručenia k vozidlu, vždy sa oplatí mať doklady potrebné na vašu identifikáciu. Ak používate aj karty, ktoré poskytujú zľavy na vstupy, napr. do športovísk – nezabudnite si ich zabaliť a určite si zoberte doklad, ktorý Vám umožní potvrdiť vašu totožnosť.

2. Vhodné oblečenie – čiže aké?

Zima na horách býva ešte náročnejšia ako vo zvyšku krajiny, preto si so sebou musíte vziať aj to správne oblečenie. Skvelou koncepciou je obliekanie na tzv. cibuľku, teda obliecť si niekoľko vrstiev oblečenia, aby ste sa v prípade potreby mohli jednej jednoducho vzdať.

Nezabúdajte ani na pohodlnú a bezpečnú obuv. Teplé, nepremokavé pánske čižmy alebo dámske turistické čižmy sú absolútnou nevyhnutnosťou, najmä ak sa chystáte na horské výpravy. Týmto spôsobom si môžete zachovať pohodlie a – čo je ešte dôležitejšie – bezpečnosť počas horskej turistiky.

3. Kozmetika

Hoci mnohé hotely už dnes ponúkajú základnú kozmetiku v miniatúrnych verziách, nezabudnite si so sebou zobrať tie veci z drogérie, ktoré v hotelovej kúpeľni len ťažko nenájdete: penu na holenie, akúkoľvek kozmetiku pre citlivú pokožku alebo špeciálne produkty, ktoré používate každý deň. Pokiaľ máte záľubu v líčení, rozhodne si so sebou vezmite zodpovedajúce prípravky, ktoré budú počas tohto sviatočného času nevyhnutné, pretože počas tohto jedinečného obdobia určite budete chcieť vyzerať čo najlepšie!

4. Darčeky!

Skoro sú Vianoce – potom samozrejme nemôžeme zabudnúť na darčeky. Vezmite si so sebou všetky darčeky, ktoré majú dostať Vaši príbuzní, ktorí sa s Vami vydávajú na výlet do hôr, pričom pamätajte na diskrétnosť! Niektorí členovia rodiny sa s Vami na výlet do hôr nevydávajú? Postarajte sa o to, aby darčeky dostali včas: môžete ich dať vopred alebo… ich poslať, aby dorazili v predvianočnom období. 

5. Dobrá nálada

Správne zbalený kufor je samozrejme polovica úspechu, no nezabudnite si so sebou zobrať dobrú náladu! Aj keď si nejaký predmet zabudnete vložiť do kufra, určite nájdete riešenie, ako sa bez neho zaobísť, alebo ho – v najhoršom prípade – kúpite na mieste. Dobrú vianočnú náladu však nič nenahradí!

Nezabudnite, že sme do zoznamu zaradili len tie najdôležitejšie položky. Navyše, ak sa chystáte napríklad na lyžovačku alebo inú formu aktívneho odpočinku, nezabudnite si zobrať všetko potrebné vybavenie!

adminpn

Od adminpn

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com