Pi. mar 29th, 2024

Americký prezident Joe Biden oslávil v nedeľu v rodinnom kruhu svoje 80. narodeniny. Životné jubileum si pripomenul slávnostným obedom, ktorý zorganizovala jeho manželka Jill.

Ďalšie podrobnosti o súkromnej oslave neboli zverejnené. Ani Biely dom nevydal k Bidenovým narodeninám oficiálne vyhlásenie. Verejné oslavy neboli plánované.

Až popoludní miestneho času zverejnila prvá dáma Jill Bidenová na Twitteri príspevok s dvoma fotografiami, ktoré zachytávajú prezidentský pár v slávnostnom oblečení pri tanci, informuje agentúra AFP.

“Niet nikoho iného, s kým by som radšej tancovala, ako si ty. Všetko najlepšie k narodeninám Joe! Milujem ťa,” napísala Jill Bidenová.

Biden je prvým americkým prezidentom, ktorý v Bielom dome oslávil 80 rokov. V najbližších dňoch chce prediskutovať so svojou rodinou otázku, či sa bude v roku 2024 uchádzať o znovuzvolenie. Svoje rozhodnutie mieni zverejniť začiatkom budúceho roka.

V Demokratickej strane sa ozývajú hlasy, ktoré volajú po otvorení cesty pre mladšiu generáciu politikov. Z nedávno zverejnených prieskumov verejnej mienky však vyplýva, že väčšina Američanov si neželá, aby Biden znovu kandidoval.

adminpn

Od adminpn

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com