Ut. apr 23rd, 2024

Školské exkurzie sú medzi žiakmi veľmi obľúbenou a atraktívnou formou učenia sa. Účasťou na rozličných exkurziách rozvíjame u žiakov fyzickú zdatnosť, tvorivosť, kreativitu, zmysel pre spoluprácu, kolektívnosť a schopnosť rešpektovať druhých.

Žiaci 1. stupňa základnej školy pod vedením svojich triednych učiteliek zúčastnili exkurzie na Detskom dopravnom ihrisku v Sobranciach v rámci prehlbovania si vedomostí a zručností z dopravnej výchovy. Deti si pútavou formou zdokonalili svoje poznatky o dopravnom značení, pripomenuli si funkciu semafora, železničného priecestia so závorami, kruhový objazd, precvičili si zásady správania sa na ceste. Praktické zručnosti predviedli jazdou na dvoj, troj či štvorkolkách. Boli účastníkmi cestnej premávky ako chodci i vodiči.

Hrou na vodičov si museli dávať pozor na jednosmernú cestu, učili sa cúvať či parkovať, mali možnosť vyskúšať si aj simulátor prevrátenia. Cieľom exkurzie bolo pripraviť deti na praktický pohyb v cestnej premávke v pozícii chodcov a cyklistov, osvojiť si základné návyky správania sa v rôznych dopravných situáciách. Tento nezabudnuteľný deň bol pre deti plný zábavy a pekných zážitkov.

Mgr. Svetlana Staviščáková, ZŠ P.O. Hviezdoslava Snina

adminpn

Od adminpn

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com