Št. mar 28th, 2024

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce majú za sebou ďalší víkend, v ktorom raz vyhrali a raz prehrali. Michalovčania v trinástom kole Tipos Extraligy doma prehrali po nemastnom – neslanom výkone s Banskou Bystricou 2:4 a nenadviazali tak na predošlé víťazstvo s Košicami (4:1). Všetko si ale vynahradili v nedeľu, keď v štrnástom kole vyhrali na ľade Spišskej Novej Vsi 4:1 a opäť sa predrali na piate miesto v tabuľke.

Osem nevyužitých presiloviek

Michalovčania v piatok vstupovali do zápasu s Bystricou s jasným cieľom – nadviazať na predošlé víťazstvo s Košicami a opäť si tak pomôcť v tabuľke. Žiaľ, ich odhodlanie ostalo v šatni. Už v štvrtej minúte urobil na modrej čiare chybu Osburn a Troock premenil samostatný nájazd na úvodný presný zásah zápasu. Michalovčania síce vyrovnali Žitným v presilovke, ďalších sedem presiloviek ale nevyužili a to bol kameň úrazu ich prehry. V druhej tretine ešte Osburn dokázal odpovedať na gól Gašpara, o jedenásť sekúnd neskôr ale poslal Dominik Jendek hostí do vedenia a tí ho už udržali. Krátko pred koncom pečatil ich cenné víťazstvo na Zemplíne Bačík.

Spišiaci opäť na nich nevyzreli

Zemplínčania si ale chuť napravili v nedeľu. Cestovali do Spišskej Novej Vsi, kde predtým padol majstrovský Slovan, ale napríklad aj v tabuľke tretí Zvolen. Zverenci trénera Toma Coolena ale na Spiši opäť dokázali, že im HK Grotto sedí. Zdolali ho aj v 25 zápase v rade. Úvod vyšiel lepšie domácim, ktorí sa ujali vedenia po Majdanovom sóle. Hosťom ale ideálne vyšla druhá časť. Najskôr v nej vyrovnal Zabusovs, v presilovke poslal Michalovčanov do vedenia Pavlovs a v závere tretiny skóroval aj Macejko. Hostia v tretej časti udržali vedenie, ktoré gólom do prázdnej bránky navýšil Roman Žitný. Pre michalovského útočníka to bol už štvrtý gól za štyri zápasy.

Doma s majstrom i vicemajstrom

Michalovčania sa po výhre na Spiši opäť vrátili na piate mies-to v tabuľke. To si budú môcť posilniť nasledujúci týždeň, keď budú hrať až dvakrát doma, no budú to mať nesmierne ťažké. V priebehu troch dní totiž narazia na minulosezónneho majstra i vicemajstra

V piatok od 17.30 hod. hostia majstrovský Slovan Bratislava, v nedeľu od 15.30 hod. zase vicemajstra z Nitry.

13. KOLO
HK Dukla Ingema Michalovce – HC 05 Banská Bystrica 2:4 (1:1, 1:2, 0:1)
Góly
: 12. Žitný (Glazkov, Vašaš) pres/1, 36. Osburn (Zabusovs, Lapšanský) – 4. Troock, 25. Gašpar (J. Sukeľ, Bačik), 36. Jendek (Bjorkung, Kontos), 59. Bačík (Tamášo, Kabáč) pres/1.
Vylúčení: 4:8. Presilovky: 1:1. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Žák, Moller – Ordzovenský, Konc. Divákov: 2752.
HK DUKLA INGEMA: Vošvrda – Glazkov, Michalčín, Hammond, Osburn, Mihálik, Macejko – Buc, Suja, Žitný – Lapšanský, Pavlovs, Zabusovs – Chalupa, Galamboš, Stripai – Matúš Paločko, Bjalončík, Vašaš
HC 05: Rahm – Bačík, Pavlin, Koho, Bjorkung , Ďatelinka, Bača, Frídel – Jendek, Kontos, Troock – Šoltéš, Tamáši, Kabáč – Gašpar, Urbánek, Jakub Sukeľ – Gábor, Sojka, Výhonský.

14. KOLO
HK Grotto Spišská Nová Ves – HK Dukla Ingema Michalovce koniec (1:0, 0:3, 0:1)
Góly:
5. Majdan (Nellis, Rapáč) – 24. Zabusovs (Hammond), 29. Pavlovs (Paločko, Glazkov) pres/1, 35. Macejko, 60. Žitný (Paločko)
Vylúčení: 4:6, navyše Osburn (Michalovce) 5+DKZ napadnutie hlavy a krku. Presilovky: 0:1. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Krajčík, Novák, – Durmis, Jurčiak, – Beniač. Divákov: 2890.
HK GROTTO: Melicherčík – Ulander, Ališauskas, Romaňák, Oullet-Beaudry, Žiak, Ordzovenský – Verbeek, Salituro, Vandas – Majdan, Nellis, Rapáč – Štrauch, Bortňák, Giľák – Hamráček, Kerbashian, Novák.
HK DUKLA INGEMA: Škorvánek – Glazkov, Michalčin, Hammond, Osburn, Mihalik, Macejko – Paločko, Suja, Zabusovs – Lapšanský, Pavlovs, Žitný – Bezúch, Buc, Vašaš – Chalupa, Galamboš, Lačný.

adminpn

Od adminpn

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com