Pi. apr 19th, 2024

V predposlednom 14. kole Majstrovstiev regiónu sa Medzilaborce rozlúčili s domácim obecenstvom v majstrovskom meraní síl remízou s Pavlovcami nad Uhom. Futbalisti Spartaka sa v jubilejnom roku môžu pochváliť nielen slušnými výkonmi,ale predovšetkým tým,že ciele stanovené do bodky splnili . Pozrime na futbalový kalendárny rok očami dlhoročného kormidelníka Spartaka a dušu futbalu v Medzilaborciach Víťazoslava Lukačika.

„Veruže ,bol to rok náročný a hektický. Pomerne liknavo, ale predsa sa rozbehli prípravy osláv storočnice. Po jeseni sme v tabuľke obsadili štvrté miesto. To nám podľa reorganizačných plánov zabezpečovalo postup medzi krajskú futbalovú elitu do pripravovaných Majstrovstiev regiónu. Zostávalo absolvovať pätnásťkolový súťažný maratón.“

Došlo pred jarnou časťou súťaže 2021/2022 k personálnym presunom v kádri?

Viac hráčov odišlo ako prišlo. Mužstvo opustili hráči základnej zostavy Čeremeta, Veselý, Sliž. Odišiel aj Roháč. Sporadický sa zápasov zúčastňoval Chripák. Vyvstal brankársky problém, pracovne vypadol Vodilka. Na dlhšiu dobu pre zranenie absentovali Fečo a Tarča. Brankársky post sme plánovali zabezpečiť príchodom Izaia. Plány s ním nám zhatila vojnová situácia na Ukrajine. Angažovali sme talentovaného Mulíka a do poľa pribudol iba Poľak, obaja zo Stropkova.

Nenarušilo to postupové zámery? Ako sa mužstvo sa zmierovalo s tlakom na postupové ciele?

Jedno z druhým. Zúžený káder mal problémy udržať stabilitu výkonov. V niektorých zápasom sme doslova vybuchli. Nezvládli sme zápasy v Ľuboticiach, ale hlavne potupná prehra na prischla na konto pod Tatrami v Spišskej Belej. S blížiacim sa záverom sme viac-menej futbalovo nalopotili. Vďaka bohu úspešne k postupovej pozícii!

Nakoniec to vyšlo a mali ste darček k storočnici klubu zabalený. Ktorý zápas považujete za kľúčový?

Každý zápas bol dôležitý. Ale ak myslíte ten rozhodujúci, tak ten ako na potvoru dalo dokopy posledné kolo. Pod Kamjanou sa rozhodlo vo vzájomnom súboji, kto koho. Zvládli sme to! Mohlo sa sláviť, oddychovať, ale aj pomaličky myslieť na nový, podstatne náročnejší ročník, ktorý na Vás čakal v prichádzajúcej sezóne 2022/23. Využijem možnosť sa krátko vrátiť k oslavám storočnice a touto cestovať poďakovať všetkým, ktorí priložili ruku k zdarným oslavám. Som rád, že sme sa takým spôsobom mohli poďakovať všetkým zaslúžilým hráčom ,trénerom a funkcionárom za ich dlhoročnú činnosť v prospech klubu. Je to ich zásluha, že dnes je Spartak stabilizovaný a patrí medzi uznávané kluby v rámci východného Slovenska.

Horúce letné dni určite komplikovali prípravu. Dokázali ste pred súťažou okysličiť káder po hráčskych odchodoch?

Pol na pol. Z aktívnou činnosť sa nečakané rozhodol ukončiť Gavula. Chripák tiež pre pracovné zaťaženie skončil. Do Stropkova sa presunul Poľak. Odišiel aj Fečo do Breznice . Na dlhší čas po operácii absentoval Pavlík. Káder rozšírili Martin Vaško a Maroš Jakubov z Pavloviec a Rastislav Šepeľa z Humenného. V bráne sa objavil Izai. Sčasti pomohla aj podpísaná spolupráci o hráčskej pomoci z FK Humenné.

S akými cieľmi a predsavzatiami ste vstupovali do novovytvorenej súťaže Majstrovstiev regiónu IV. ligy Východ?

Určite nie s veľkými očami a na druhej strane ani nie s malou dušičkou. Pre úzky káder sme vyhli účasti v Slovnaft cupe. Dnes môžem povedať, že aj dnes po pomerne vydarenej jesennej časti nemáme postupové ciele. Je potrebne neustúpiť z nastúpenej cesty a predísť existenčným starostiam. Na momentálny hráčsky káder má potenciál.

Priniesol nový model súťaže pre vás niečo nové, prekvapujúce. Má reorganizácia podľa Vášho názoru zmysel?

Nové ani nie, ale potvrdilo sa moje tvrdenie, že bude to zase o stupeň kvalitnejší model. Nie-len čo sa týka kvality hráčov, ale i kultúry a prostredia štadiónov v jednotlivých kluboch. Nášmu mužstvu i klubu to určite otvorilo nové obzory.

Buďte konkrétnejší. Čo vás potešilo, kde vidíte rezervy vo Vašom mužstve?

Ak mám byť otvorený, tak mužstvo na ihrisku súperov produkuje uvoľnenejší futbal. V domácom prostredí väčšia zodpovednosť je viac na škodu. Odohrali sme niektoré zápasy, ktoré zniesli vyššie kritéria. V mužstvách našich súperov je veľa hráčov nielen s ligovou minulosťou, ale i reprezentačnou – Serečin, Kolbas, Zeher, Novák,Juhar, Práve so silnejšími súpermi sa chlapci viac koncentrujú a aj motivujú. Mimoriadne vydarený zápas sme odohrali na ihrisku lídra v Čani, kde sme doslova futbalovú verejnosť našim nečakane vysokým víťazstvom 7:1. Veľmi dobré zápasy sme odohrali doma so silným Medzevom a aj napriek prehrám aj zápasy so Starou Ľubovňou 1:2 a s Kalšou 3:4.

Po domácom vystúpení čaká posledné jesenné kolo vo Veľkom Šariši a ma programe sú dve jarné predohrávky v Rudňanoch a Starej Ľubovni. Aký program máte pripravený po odohraní celej pripravovanej porcie?

Verím, že tri posledné zápasy, ak to pravda dovolia poveternostné podmienky, zvládneme so cťou a užijeme si v zdraví zimnú pauzu. Nad programom podrobne nerozmýšľam. Neviem totiž čo prinesie povolebný čas. Zatiaľ si nad tým nelámem hlavu a s pokorou prijmem to, čo príde. Veľmi vhod nám
všetkým padne zaslúžený oddych.

/cde/

adminpn

Od adminpn

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com