So. apr 20th, 2024

Zhruba pred rokom som sedel s pánom Vargom pri káve a spomínali sme na jednotlivé etapy jeho plodnej životnej cesty. Oslavoval krásne životné jubileum – deväťdesiatku!

Pozerám sa dnes na fotografiu usmiateho, optimisticky naladeného inteligentného pána s rozhľadom a je mi ťažko na duši. Zostala iba pekná fotografia a spomienky. Bolo veru na čo spomínať. Aj takom vysokom veku mu slúžila pamäť a bez problémov sa vracal do jednotlivých kapitol jeho veľmi plodného života.

Široká verejnosť v Medzilaborciach, Humennom a jeho širokom okolí ho bude mať v pamäti navždy ako výborného stomatológa. Hlavne v Medzilaborciach, svojom druhom rodnom meste, ako mi podotýkal, zanechal viditeľnú a nezmazateľnú stopu, nielen na poli svojej profesionálnej zdravotníckej dráhy, ale veľmi aktívnym prínosom v histórii futbalového klubu Spartaka.

Pôsobil vo funkcii riaditeľa Nemocnice s poliklinikou v Medzilaborciach. Rodák s Bohdanoviec po svojom príchode do Medzilaboriec najprv obliekal dres Medzilaboriec, neskôr zastáva aj funkciu trénera. Zlatými písmenami do futbalovej histórie sa zapísal v sezóne 1978/79 ,keď futbalu velil ako predseda futbalového oddielu TJ Spartak Vihorlat Medzilaborce a A-mužstvo vybojovalo postup do celoslovenskej súťaže – do divízie.

Pri spomienkach na toto obdobie vždy pookrial, zablýskala sa slza v oku, keď spomínal, ako on hovoril „na svojich zlatých chlapcov“. Nikdy pri našom kontakte nezabudol pripomenúť – „Pozdrav celé moje Medzilaborce a mojich zlatých chlapcov!“. Živo sa zaujímal o súčasný Spartak a sledoval si počínanie futbalistov. Prijal aj pozvanie na oslavu futbalovej stovky v Medzilaborciach, Žiaľ, nečakané zdravotné komplikácie mu to znemožnili. Veľmi som posmutnel pri správe, že 19. októbra 2022 vo veku 91 rokov srdce v hrudi múdreho a šľachetného človeka, akým nesporne MUDr. Štefan Varga bol, navždy dotĺklo.

V piatok 21. októbra 2022 sa najbližší príbuzní, priatelia, známi a široká verejnosť na Mestskom cintoríne v Humennom naposledy rozlúčili s MUDr. Štefanom Vargom. Vzdali mu prejavy vďaky, úctu a poctu na jeho poslednej ceste. Tí, ktorí ho poznali osobne naňho niky nezabudnú. Česť jeho pamiatke!

/cde/

adminpn

Od adminpn

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com