St. apr 24th, 2024

Po horúcom lete prichádza obdobie jesennej pohody. Množstvo párty sa usporadúva práve v tomto čase, keď sa už priatelia vrátili z dovoleniek a radi si svoje zážitky porozprávajú pri dobrej grilovačke, alebo iba pohári dobrého vína dovezeného možno aj z krásnej dovolenky. Ako však usporiadať ozaj dobrú jesennú párty?

Dôvodov na jesennú párty je ozaj veľké množstvo. Avšak spôsobov ako usporiadať ozaj útulnú párty až tak veľa nie je. V prvom rade sa organizátor musí pripraviť materiálne a zároveň si nachystať dobrú náladu aby sa hostia cítili ozaj príjemne. Jesenná párty okrem grilu, ktorý tvorí atmosféru svojimi vôňami potrebuje aj ďalšie vybavenie. Záhradný altán vytvorí priestor nielen pre prípravu jedál na grilovanie ale v prípade zhoršeného počasia aj malý úkryt kvapôčkami dažďa. Široký sortiment rôznych typov altánov velí dobre porozmýšľať o výbere. Alebo jednoduchšie, nechať si poradiť priamo predávajúcimi odborníkmi. Systémy kotvenia, rozloženie alebo zloženie, to isto budú predavači vedieť jednoducho vysvetliť. 

Na vonkajšie sedenie sú určené hlavne pivné sety, ktoré dajú celej párty duch blízkosti a priateľstva. Podľa počtu hostí je vhodné vybrať z väčších alebo menších typov a uložiť ich tak aby hostia boli k sebe relatívne blízko. Je zvykom si meniť počas párty miesta, preto je jednorazový riad výhodnou alternatívou. Samozrejme, netreba zabudnúť na odpadkové koše. To potom uľahčí prácu po skončení párty. Je vhodné sa snažiť umiestniť pivné sety na rovnejšie plochy, v prípade svahovitejších terénov je dobré si pomôcť hoci iba čiastočným vyrovnaním pod pivným setom. Aby hosťom sa nešmýkalo pivko dole stolom …

Pokiaľ však sa rozhodneme pre ozaj veľkolepú záhradnú párty, vždy je dobré mať garanciu pred počasím prostredníctvom párty stanov. Tak budeme mať istotu, že aj v prípade horšieho počasia naši hostia budú v príjemnom a suchom prostredí, ktoré môžeme ešte podporiť plynovými ohrievačmi. Výber párty stanu tak záleží iba od veľkosti párty. Tu už môžeme pripraviť aj tanečné pódium a celú párty podporiť živou alebo reprodukovanou muzikou. Tanec vytvorí ešte uvoľnenejšiu atmosféru a hostia sa budú cítiť príjemnejšie. 

Podľa veľkosti párty samozrejme bude organizátor potrebovať aj príslušný gril. Je nevyhnutné si uvedomiť, že grilovačka pre 4 priateľov je poriadne odlišná od grilovačky pre 20 hostí. K tomu musíme prispôsobiť aj typ grilu. Aj tu sa nám zíde odborná pomoc predávajúcich. Tí nám vysvetlia výhody a nevýhody jednotlivých typov grilov. 

Takže aby sme mohli usporiadať ozaj slušnú záhradnú párty, je zrejmé, že potrebujeme celkom slušné materiálne vybavenie. To si však potrebujeme aj niekde uskladniť. Bolo by veľkou chybou nemať “úkryt” pre všetky tieto naše poklady. Ideálnym riešením je záhradný domček. Ten musí byť samozrejme taký veľký aby sme do neho vpratali naše vybavenie. O rozmerovú rôznorodosť dnes už núdza nie je.  

Čo však do záhradného domčeka uskladniť nevieme je naša pohostinnosť a dobrá nálada. Tú si každý nosí v sebe. Ale dobré jedlo a chutné vínko dobrej nálade môžu iba napomôcť.

Pr – článok

adminpn

Od adminpn

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com