Št. mar 28th, 2024

Volkswagen ako najväčší výrobca automobilov v Európe by v prípade pretrvávajúceho nedostatku zemného plynu mohol presunúť výrobu z východnej Európy či Nemecka do iných krajín, informoval o tom portál Bloomberg, ktorý sa odvolal na vyjadrenie zástupcov firmy Volkswagen.

„Strednodobou alternatívou je väčšia lokalizácia či premiestnenie výrobných tovární,“ uviedol pre Bloomberg šéf koncernu Volkswagen.

Hovorca Volkswagenu taktiež uviedol, že presun výroby by mohol smerovať k juhozápadnej Európe, alebo k pobrežným častiam severnej Európy, kde je lepší prístup k námorným dodávkam skvapalneného zemného plynu LNG. 

Volkswagen uvádza, že urobil najlepšie možné riešenia a prípravy na nedostatok plynu na túto zimu. Šéf pre vonkajšie vzťahy Thomas Steg uvádza, že „politici musia tiež obmedziť v súčasnosti nekontrolovaný výbuch cien plynu a elektriny“. Ak sa tak nestane, problémy budú mať najmä malé energeticky náročné podniky, ktoré tak budú musieť znížiť alebo úplne zastaviť výrobu.

Na vyjadrenie od koncernu Volkswagen a ich presun výroby v prípade pretrvávajúceho nedostatku zemného plynu sme sa pýtali aj hovorkyne slovenskej automobilky Lucie Kovarovič Makayovej „Prosím o pochopenie, že z pozície výrobného závodu koncernové záležitosti nekomentujeme,“ uviedla Lucia Kovarovič Makayová. Slovensko tak o presune výroby zatiaľ nemá žiadne informácie.

adminpn

Od adminpn

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com