Pi. mar 29th, 2024

V dňoch od 1. do 15. júla sa na našej škole aj vďaka dotácii z rozpočtu mesta Humenné už po piatykrát konal letný tábor. Atmosféra v tábore bola úžasná a od prvého dňa sme zbierali nezabudnuteľné zážitky.

V prvý deň letného tábora žiaci navštívili zábavný park Eiffelko, v ktorom nás čakalo kopec zábavy a smiechu. Popoludní zábava pokračovala v telocvični našej školy, kde sa žiaci plní energie a dobrých pocitov zúčastnili rôznych športových aktivít.

Druhý táborový deň sa aj napriek veľmi horúcemu počasiu vydaril na jednotku. Prehliadka skanzenu s historickým výkladom v drevenom kostolíku z 18. storočia boli prínosom k informáciám o našom regióne. Následná prehliadka vynoveného nádvoria kaštieľa zaujala najmä hľadačov pokladov v zázračnej studni.

Najväčšou radosťou pre žiakov je každoročne návšteva Detského dopravného ihriska v Sobranciach, kde sa naučili veľa o pravidlách cestnej premávky. Žiaci sa vyšantili na motokárach a naučili sa ako jazdiť ohľaduplne a bezpečne na cestách.

Krásne a slnečné počasie sme využili na návštevu kúpaliska, kde si žiaci boli zaplávať a osviežiť sa v príjemne teplej vode.

Piaty táborový deň žiaci navštívili Slovenské technické múzeum v Košiciach, kde sa obohatili o pár nových zážitkov, poznatkov a cestovateľských skúseností. Energiu po náročnom dni si doplnili v obľúbenom Mc Donalde.

Výlet na Brekovský hrad bol zaujímavým spestrením letného tábora. Najprv žiakov čakala krátka cesta vlakom a potom výstup na hrad. Pod hradom si zahrali zaujímavé hry a aktivity a v Reštaurácii pod hradom ich čakal chutný obed.

V rámci nabitého programu letného tábora sme absolvovali deň vo Vihorlatskej knižnici v Humennom, kde si pre nás pripravili zaujímavý program. Žiaci sa preniesli do príbehu Ako Fin zaplavil svet. Dozvedeli sa nové informácie o najzaujímavejších fontánach sveta a v rámci tvorivých činností si žiaci vyrobili vlastné panelákové sídlisko. V závere programu si oddýchli pri rozprávke Cisárove nové šaty, ktorá žiakov veľmi nadchla.


Ďalší deň žiaci navštívili zoologickú záhradu v Košiciach. Okrem toho, že videli veľké množstvo zvierat, zažili aj komentované kŕmenie tuleňov obyčajných, málp hnedých a tučniakov jednopasých.

Návšteva hvezdárne obohatila žiakov o nové vedomosti o hviezdach, slnku a planétach. Boli v ozajstnej kopule a dívali sa do veľkého zrkadlového ďalekohľadu.

Posledný deň letného tábora strávili žiaci v škole. Bol to deň plný tvorivosti. Deti si vyzdobili vlastné tričká farbami na textil, vyrobili si náramky na ruku, retiazky na mobil i prívesky na kľúče, zahrali sa na ozajstných maliarov a namaľovali si svoje prvé obrazy na maliarske plátno akrylovými farbami. Plné nadšenia odchádzali zo školy domov ukázať rodičom, čo si samé vyrobili.

Zmysluplne strávený čas v letnom tábore priniesol žiakom množstvo vedomostí, veľa zábavy a nezabudnuteľných zážitkov. Máme radosť, že aj tohtoročný letný tábor v ZŠ, SNP 1 dopadol nad naše očakávanie a už teraz sa tešíme na ďalšiu akciu našej školy.

Ing. Katarína Sninčáková

adminpn

Od adminpn

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com