Ut. apr 16th, 2024

V Sociálnej poisťovni pokračujeme v elektronizácii služieb a komunikácie s cieľom čo najviac sa priblížiť ku klientovi. Našou snahou je rozšíriť prístup k informáciám a uľahčiť klientovi riešenie jeho životných situácií.

Jedným z nástrojov zjednodušenie a zrýchlenia komunikácie s klientom je Elektronický účet poistenca (EÚP), ktorý vychádza z pôvodnej aplikácie Individuálny účet poistenca. Nový, dizajnovo prehľadnejší, užívateľský prívetivejší EÚP neslúži iba na komunikáciu klienta so Sociálnou poisťovňou, ale slúži aj ako nástroj, v ktorom si pomocou pár klikov viete overiť informácie z oblasti svojho sociálneho poistenia. Vďaka aktivácii EÚP dochádza najmä na strane klienta k úspore času a k zabezpečeniu okamžitého prístupu k informáciám o svojom sociálnom poistení.

Prostredníctvom aktívneho EÚP sa dozviete o stave svojej ePN, kde a ako dlho ste legálne pracovali, kto za vás platil odvody, keď ste sa starali o dieťa, ale aj to, čo si vyžaduje nárok na tú-ktorú dávku. Rovnako, ak máte pred dôchodkom, hrozí vám invalidita, alebo sa chystáte na materskú, vďaka EÚP zistíte, či spĺňate zákonom stanovené podmienky, aby ste si mohli uplatniť nárok na dávky zo Sociálnej poisťovne.

Cesta k prístupu do Elektronického účtu poistenca:
•klienti, ktorí používajú elektronický občiansky preukaz (eID) si prístup vybavia kompletne elektronicky po vyplnení a odoslaní formulára (formulár dostupný na www.socpoist.sk) cez www.slovensko.sk ,e-schránky
•ďalším poistencom odporúčame kontaktovať pobočku SP a preveriť si, či v minulosti nemali zradený prístup do e-Služieb, resp. do Individuálneho účtu poistenca – v pobočke to preveríme a ak zistíme, že v minulosti ste mali zriadený prístup (hoci ste ho nevyužívali), pošleme Vám nové prihlasovacie údaje pre aktiváciu prístupu do vášho EÚP,
•ak nepoužívate elektronický občiansky preukaz (eID), ani ste nikdy v minulosti nemali zriadený prístup do e-Služieb, resp. do Individuálneho účtu poistenca, bude stačiť jedna osobná návšteva pobočky SP, aby ste si prístup vybavili – pre úsporu času si môžete v predstihu doma vyplniť a vytlačiť požadovaný formulár (formulár dostupný na webstránke: esluzby.socpoist.sk v časti Elektronický účet poistenca).
Prístup do Elektronického účtu poistenca má klient k dispozícií kedykoľvek cez heslo a mobilnú aplikáciu alebo prostredníctvom elektronického občianskeho preukazu.

Viac o výhodách a benefitoch Elektronického účtu poistenca nájdete na www.socpoist.sk alebo po naskenovaní priloženého QR kódu:

adminpn

Od adminpn

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com