Pi. apr 19th, 2024

Mnohí sa práve chystajú na letnú dovolenku, no balenie je pre niektorých nočnou morou. Príliš veľa vecí alebo naopak príliš málo? Do akej skupiny by ste sa zaradili vy? Prinášame vám zopár efektívnych trikov ako si rýchlo a jednoducho zbaliť kufor na dovolenku.

Ak sa chystáte na dovolenku „na vlastnú päsť“, alebo teda nechystáte sa osloviť cestovnú agentúru, ale ubytovanie a letenky si zabezpečujete sami, určite ste postrehli zmeny rôznych leteckých spoločností v prípade pravidiel príručnej batožiny. Najznámejšie nízko nákladové letecké spoločnosti povoľujú pasažierom v cene letenky len malú batožinu v rozmeroch cca 40 x 20 x 25 cm (napr. dámska kabelka). Ak sa však „nezmestíte“ do takejto tašky, máte možnosť zakúpiť si prioritný nástup, ktorý umožňuje cestujúcim nastúpiť na palubu lietadla s maximálne dvoma kusmi príručnej batožiny v rozmeroch 55 x 40 x 20 cm a 40 x 20 x 25 cm. Ak ste typ človeka, ktorému ani takéto rozmery batožiny nevyhovujú máte možnosť si k letenke zakúpiť podpalubnú batožinu s maximálnou hmotnosťou 10 kg alebo 20 kg.

Ako sa teda jednoducho a efektívne zbaliť do čo najmenšej batožiny?

Vezmite si iba také oblečenie, ktoré s určitosťou na dovolenke vynosíte. Keďže ide o letnú dovolenku, berte si prevažne ľahké a tenké oblečenie, horšie je to v prípade, že cestujete v zimných mesiacoch, kedy je oblečenie hrubšie a ťažšie. Ak si teda zadovážite ruksak s požadovanými rozmermi tieto rady sú priamo pre vás.

  1. Naplánujte si „outfit“ na každý deň a prispôsobte tomu oblečenie, ideálne je kombinovať jednotlivé kúsky a obmieňať ich, aby ste ušetrili miesto v ruksaku.
  2. Jednotlivé kúsky oblečenia si zrolujte a ukladajte do batoha zboku, nie zvrchu. Ušetrite viac miesta.
  3. Kozmetiku si pripravte do priesvitného vrecka a majte ju na vrchu batohu, pretože pri letiskovej kontrole ju musíte vybaliť na kontrolný pás.
  4. Berte si len dôležité veci, ktoré s určitosťou využijete, oceníte to.

Ak ste typ, ktorý si vyberá dovolenku z katalógu a nechce si robiť starosti navyše, tak máte o problém menej. Do kufra sa toho logicky zmestí oveľa viac ako do batoha. Nezabudnite však takisto na tieto praktické rady. Aby sa v batožine dali efektívnejšie usporiadať kúsky oblečenia je dobre ich zrolovať do rovnako veľkých valčekov. Takto sa potom dajú poukladať súmerne vedľa seba bez toho, aby ste zbytočne plytvali miestom. Ďalším skvelým pomocníkom sú vrecka na vysatie vzduchu. Po vysatí sa ich objem výrazne zredukuje a oblečenie naberie tvar kompaktného celku. Nezabudnite sa vopred uistiť, že vysávač budete mať na tento účel k dispozícii aj pred odchodom domov. Ak však máte tendenciu to s oblečením prehnať a cestujete cez pol sveta s plným ťažkým kufrom tam a späť a 90% oblečenia v destinácii ani nevyužijete skúste sa riadiť týmto pravidlom: dva až tri kusy nohavíc alebo sukní a ku každému z nich po dva kusy vrchného oblečenia. A čo sa týka obuvi, 2 páry sú maximum – tenisky a letné šľapky. Nezabudnite ani na cestovateľskú lekárničku, ta by mala obsahovať najmä lieky, ktoré bežne užívate, ďalej lieky proti horúčke, bolestiam hlavy, zubov a chrbta. Pribaľte si aj kvapky do nosa, lieky proti hnačke, lieky proti nevoľnosti, lieky proti zápche, antihistaminiká (lieky pri alergických reakciách) a veľmi dôležité je zabaliť si dostatočné množstvo krému s ochranným faktorom SPF (opaľovacie krémy s vysokým faktorom).

adminpn

Od adminpn

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com