St. apr 24th, 2024

Michalovský kickboxer Michal Stričík nedávno dosiahol veľký úspech, keď sa na Majstrovstvách Slovenska v Trnave stal vo svojej váhovej kategórii majstrom Slovenska. V súčasnosti už intenzívne myslí na jesenný európsky šampionát, kde by takisto chcel zabojovať o zlatú medailu.

V slovenskom Ríme Michal Stričík získal cenné prvenstvo vo svojej dominantnej disciplíne – kikclight seniorov do 89 kilogramov. Mal jednoznačnú prevahu. Zápas sa skončil už na začiatku druhého kola vďaka technickej prevahe M.Stričíka. Teda ešte pred uplynutím časového limitu.

V ďalšej disciplíne light kontakt seniorov do 89 kg obsadil 2.miesto, kde po prehnanej aktivite podľahol súperovi 1:2. „Čo sa týka zápasu, kde som získal zlatú medailu, mal jednostranný priebeh. Bol som podstatne lepší. Slovenský titul som teda získal zaslúžene. Mrzí ma, že som nezískal zlato v ďalšej disciplíne, pretože duel bol vyrovnaný. Začal som nervózne, na čom som v konečnom dôsledku doplatil,“ zhodnotil mladý športovec.

Vďaka zlatej medaile na Majstrovstvách Slovenska zabojoval M.Stričíko účasť na jesenných Majstrovstvách Európy, ktoré bude hostiť v novembri turecká Antalya. „Ak sa to podarí, tak sa tam predstavím v disciplíne kicklight do 89 kilogramov, čo je moja obľúbená súťažná disciplína. Chcem dosiahnuť čo najlepší výsledok a dúfam, že mi to vyjde. V príprave preto urobím maximum. Konkurencia však bude náročná,“ priblížil svoje ambície.

Po májových Majstrovstvách Slovenska si doprial krátky oddych. Mal menšie zranenia a mal aj viac pracovných povinností. Nedávno ale už začal so silovou prípravou. Postupne zvyšuje tréningovú záťaž. Má výborné podmienky na prípravu v priestoroch bývalého Domu služieb na Námestí osloboditeľov v Michalovciach.

Už tretí rok má vlastný športový klub, pod názvom Športový klub všestranných aktivít. „Funguje pre členov klubu, ako aj pre ďalších záujemcov, pričom počty jeho zverencov postupne narastajú. Taká zaujímavosť, prišli za mnou ľudia, ktorí pôsobia v IT sfére. Vyskúšali si popri kondičných tréningoch aj box a kickbox. Tieto športy sa im tak zapáčili, že v priestoroch klubu pravidelne trénujú a bojovým športom sa venujú s veľkým zanietením. Športový klub sa pomaly rozrastá a pribúdajú noví členovia, ktorí využívajú skupinové cvičenia, ale aj individuálnu prípravu. Individuálne navrhnuté tréningy pre potreby jednotlivých klientov pomáhajú dosiahnuť vynikajúce výsledky, posunúť individuálne hranice a plniť stanovené ciele.“ objasnil princípy fungovania.

adminpn

Od adminpn

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com