Pi. apr 19th, 2024

ZÁVEREČNÉ SKÚŠKY 2022

V dňoch 17. – 22.06.2022 preukázali žiaci našej školy v piatich učebných odboroch svoje vedomosti, zručnosti a schopnosti, ktoré nadobudli počas štúdia.

„Vyber si povolanie, ktoré budeš milovať a nebude dňa, kedy budeš musieť pracovať“

Conficius

V učebnom odbore autoopravár

Mechanik vykonávali záverečnú skúšku žiaci, ktorí v rámci témy Autoopravárenské a diagnostické činnosti odstraňovali rôzne poruchy áut, kontrolovali a vymieňali jednotlivé súčiastky, prakticky predviedli prezúvanie pneumatík i diagnostiku elektronického riadenia motora.

Žiaci z učebného odboru cukrár pripravovali cukrárske výrobky

Ich témou bola: Svadba. Na profesionálnej úrovni zhotovili svadobné výrobky (Nahá torta, Lístkové trubičky, Marlenka guličky, Linecké srdiečka, Linecké ružičky do košíčkov, Punčové kocky atď.) Nádherné dezerty boli inšpiráciou pre mnohých zúčastnených.

Otázkami stravovania sa zaoberali žiaci v odbore hostinský

V rámci témy Tradičná slovenská kuchyňa – recepcia predviedli svoje skúsenosti a zručnosti v oblasti prípravy jedál a slávnostného stolovania. Ich úlohou bolo pripraviť jedlá, ktoré sú bežnou súčasťou nášho jedálnička. (Bryndzové a kapustové halušky, pečená krkovička, červená kapusta, knedle, hovädzie varené, paradajková omáčka, a mnohé iné) Správne dodržiavanie postupov pri práci, estetická úprava a odborná úroveň realizácie boli kritériami na hodnotenie ich práce.

V učebnom odbore kaderník

Počas praktickej časti predviedli žiaci účesmi zhotovovanými v týchto témach: Náročná účesová tvorba na rôzne spoločenské príležitosti, Módny pánsky strih s úpravou brady. Poslednou časťou skúšky bola prezentácia na vyžrebovanú tému: Farbenie vlasov, Klasický pánsky strih, Dámske strihanie – mikádo, Predlžovanie vlasov, Módny pánsky strih. Pri týchto účesoch sa hodnotil správny technologický postup, ale aj využitie módnych trendov, tvorivosť.

V učebnom odbore predavač

Žiaci vyhotovovali doklady: faktúru, objednávku a reklamačný list. Realizovali kreatívne balenie tovaru na tieto témy: Zelenina, Ovocie, Mäso a mäsové výrobky, Mlieko a mliečne výrobky, Obilniny a pekárenské výrobky, Cukrovinky, Pochutiny a Nápoje. Z vyžrebovanej témy podali daný druh tovaru formou prezentácie. Hodnotenie sa týkalo najmä správnosti výpočtov DPH, techniky balenia, dodržania technologického postupu, celkového dojmu výrobku, dodržania témy a zásad prezentácie.

Študenti, ktorí úspešne absolvovali praktickú a teoretickú časť záverečných skúšok, si z rúk riaditeľky školy dňa 24. júna prevzali výučné listy a vysvedčenia o záverečnej skúške. Želáme im všetko dobré a úspešný štart do novej etapy života.

Mgr. Monika Harvanová

adminpn

Od adminpn

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com