St. apr 24th, 2024

VÍŤAZSTVO NAD POĽSKYM DRUHOLIGISTOM

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce dosiahli v príprave prvé víťazstvo. Vo svojom druhom vystúpení vyhrali v Sanoku nad účastníkom druhej poľskej ligy CWKS Apklan Resovia Rzeszów 2:1, keď v druhom dejstve gólmi Matúša Marcina a Briana Peňu otočili výsledok vo svoj prospech.

V Sanoku, kde je Rzeszów na hosťovaní, sa hral v obrovskej horúčave kvalitný duel. Lepšie začali „domáci“. Tí po štrnástich minútach išli do vedenia po góle Kubowicza. Michalovčania, ktorí na hrote útoku nastúpili netradične s Filipom Vaškom, odpovedali krátko pred uplynutím hodiny hry Matúšom Marcinom. Keď sa už zdalo, že aj ich druhý zápas v príprave skončí remízou, dve minúty pred koncom striedajúci Brian Peňa rozhodol o michalovskom víťazstve.

„Som rád, že sme vyhrali. Ideme už do obdobia, kedy potrebujeme tréningové dávky premeniť aj do výsledkov. Celý zápas sme hrali vo vysokom tempe a v našej hre bolo veľa pressingových situácií. Škoda, že už v prvom polčase sme niektoré zisky lôpt nepretavili do gólových vecí. Dôležité bolo, že aj po prestávke sme udržali slušné tempo hry. Teší ma progres mladých hráčov, ktorí ukazujú, že ich s kľudným svedomím môžeme hodiť do zápasu a nemajú problém do neho zapadnúť. Pozitívum je, že všetci duel odmakali a nebolo hráča, ktorý by niečo vypustil. Držali sme aj nejaké taktické zásady, na ktorých počas tréningov pracujeme, takže aj s týmto som spokojný,” poznamenal tréner MFK Zemplín Michalovce Norbert Hrnčár.

V hre príchody, ale aj odchody

Čo sa týka kádra, trénerská dvojica Norbert Hrnčár a Richard Hoger pracovala s tými hráčmi, čo aj predminulý
týždeň. Nateraz jedinou novou tvárou je teda 28-ročný kridelník Lukáš Janošík, ktorý na Zemplín prišiel po skončení kontraktu v Žiline. To by sa ale tento týždeň malo zmeniť.

„Určite ešte pohyb v kádri očakávam. Na lane máme minimálne dvoch hráčov, jedného do ofenzívy a jedného do defenzívy,“ poznamenal športový riaditeľ MFK Zemplín Vladimír Rusnák, ktorý nevylúčil ani odchody. V týchto dňoch sme dostali ponuku na jedného z našich hráčov a tou sa teraz zaoberáme. Samozrejme, keď dôjde k odchodu, chceme sa adekvátne posilniť,“ dodal Rusnák. My dodajme, že Zemplínčania tento týždeň odohrajú až dva prípravné zápasy. Už v stredu ich čaká v Budapešti duel proti nováčikovi maďarskej ligy Vasas FC a v sobotu by mali na svojom trávniku v regionálnom derby privítať druholigové Humenné.

CWKS Apklan Resovia Rzeszów – MFK Zemplín Michalovce 1:2 (1:0)
Góly: 14. Kubowicz – 58. M. Marcin, 88. Peňa

MFK ZEMPLÍN: Kozhukhar – Kotula (60. D. Magda), Ranko, Volanakis (46. Z. Záhradník), Méndez (60. J. Sova) – M. Begala (46. Shimamura), Kanu (60. Peňa, 89. R. Rigo), Ntotis (46. Oshima) – M. Marcin (60. Petrík), F. Vaško (79. M. Kolesár), L. Jánošík (46. I. Žofčák)

adminpn

Od adminpn

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com