Št. apr 25th, 2024

REORGANIZÁCIA FUTBALOVÝCH SÚŤAŽÍ

Sezóna 2022/23 bude pre futbalistov v krajských a okresných súťažiach špecifická. Prichádza totiž k avizovanej reorganizácii súťaží, ktorá sa mala udiať už po sezóne 2019/20. Vtedy ju ale zmarila pandémia koronavírusu a tá sa postarala o to, že reorganizácia sa posunula až do nasledujúcej sezóny. My sme sa vám rozhodli ukázať, ako by mali mať súťaže zloženie v nasledujúcej sezóne. Tentoraz sme sa zamerali na ligy pod patronátom Krajského futbalového zväzu, teda po novom štvrtú, piate a šieste ligy (doteraz štvrté a piate ligy). Zloženie regionálnych súťaží vám prinesieme v nasledujúcom čísle…

Nie všetkým tímom reorganizácia vyhovuje a niektoré na ňu aj doplatili. Napriek tomu v novej štvrtej ligy Východ bude chýbať OŠK Budkovce, ktorý síce skončil rovnako na šiestom mieste ako v IV. lige Sever FC Pivovar Veľký Šariš, ten ale získal o dva body viac a preto si vybojoval účasť vo IV. lige. Pri tomto sa bral do úvahy iba počet bodov, nebrala sa do úvahy úroveň mužstiev v súťažiach. Spravodlivejšia by bola baráž medzi oboma tímami na šiestom mieste, žiaľ, príkaz znel jasne, postúpi ten, kto bude mať viac bodov… Posun jednotlivých tímov ale ešte môže byť. Družstvá si totiž môžu podávať prihlášky do konca tohto týždňa a môže sa stať, že sa niekto do súťaže neprihlási. Aj preto stále v Budkovciach živia nádej na IV. ligu a aj preto, o kompletnom zložení súťaží budeme vedieť viac v najbližších dňoch. Veľa tomu môže napovedať aj druhá liga, ktorá má stále potvrdených iba štrnásť účastníkov. Ľahko sa môže stať, že tam ostane aj vypadávajúci Bardejov a tým pádom by došlo k zmenám aj v súťažia-ch na východe Slovenska…

III. ligy Východ

Reorganizácia sa najviac dotkne tretích líg, ktoré budú už iba dve a budú pod patronátom Slovenského futbalového zväzu. Od sezóny 2022/23 prichádza k spojeniu tretej ligy Východ a Stred a Západ a Bratislava. Po novom budú III. liga Východ a III. liga Západ. V spoločnej súťaži so stredoslovenskými účastníkmi (na východ od hraničnej línie) budú mať východniari desať zástupcov. Podľa konečných tabuliek v sezóne 2021/22 by nimi mali byť Bardejov (vypadávajúci tím z II. ligy, je ale možnosť, že stane v druhej lige…) a mužstvá na 2. – 10. mieste III. ligy Východ. Ďalších päť tímov podľa geografického rozdelenia pribudne z III. ligy Stred. Teraz je ale otázne, kto sa do súťaže mimo kraja prihlási. Múdrejší budeme v najbližších dňoch… Zoznam účastník z východu v tretej lige: Bardejov (zostupujúci z druhej ligy), Spišská Nová Ves, Lipany, Stropkov, TU Košice, Vranov nad Topľou, Snina, Poprad, Kalša, Giraltovce.

IV. liga Východ

Prvou súťažou pod patronátom Krajského futbalového zväzu bude IV. liga Východ. V nej získali právo štartu tímy z III. ligy Východ od 11. – 15. miesto, teda Svidník, Spišské Podhradie, Sobrance, Raslavice a Rudňany, ktoré na diaľku zvládli súboj s Krompachmi. Doplní ich päť najlepších tímov zo IV. ligy Sever (Stará Ľubovňa, Gerlachov, Ľubotice, Sabinov, Medzilaborce) a IV. ligy Juh (Čaňa, Medzev, Kechnec, Pavlovce nad Uhom a Sokoľany). Posledným tímom je FC Pivovar Veľký Šariš, ktorý na diaľku zvládol súboj v tabuľke šiestych s OŠK Budkovce. Hráči FC Pivovar získali o dva body a tým aj právo štartu v najvyššej krajskej futbalovej súťaži. Zoznam účastníkov IV. ligy Východ: Svidník, Spišské Podhradie, Sobrance, Raslavice, Rudňany (III. liga Východ), Stará Ľubovňa, Gerlachov, Ľubotice, Sabinov, Medzilaborce, Veľký Šariš (IV. liga Sever), Čaňa, Medzev, Kechnec, Pavlovce nad Uhom, Sokoľany (IV. liga Juh).

V. liga Juh

Druhá najvyššia súťaž pod patronátom ObFZ Východ bude V. liga Juh. V nej by malo účinkovať desať mužstiev z doterajšej IV. ligy Juh (Budkovce, Spišské Vlachy, Cejkov, Dvorníky-Včeláre, Geča, Ťahanovce, Strážske, Krásnohorské Podhradie, Topoľany, Kráľovský Chlmec) a taktiež Krompachy ako vypadávajúci z III. ligy Východ. V súťaži by mali účinkovať aj víťaz V. ligy Zemplín (TJ Družstevník Malý Horeš) a V. ligy Košicko-gemerskej (Lokomotíva Košice). Štrnástym účastníkom by mal byť najlepší z tabuľky druhých a tým je Rožňava. Zoznam účastníkov: Krompachy, Budkovce, Spišské Vla-chy, Cejkov, Dvorníky-Včeláre, Geča, Ťahanovce, Strážske, Krásnohorské Podhradie, Topoľany, Kráľovský Chlmec, Lokomotíva Košice, Malý Horeš, Rožňava.

V. liga Sever

Piate ligy budú na východe dve Juh a opäť aj Sever. Kostru tejto súťaže vytvoria mužstvá – celkovo deväť – ktoré skončili na 7. – 15. mieste IV. ligy Sever. Ide o Kežmarok, Bardejovskú Nová Ves, Záhradné, Soľ, Nižný Hrušov, Župčany, Spišskú Belú, Demjatu a Belú nad Cirochou. Doplnia ich traja víťazi V. ligy (Podtatranská – Svit, Šarišská – Koprivnica, Vihorlatsko-dukelská – Bystré). Pri doplnení súťaže mužstvami z druhých miest V. ligy je rozhodujúca územná príslušnosť. Kým Kračúnovce (V. liga Vihorlatsko-dukelská) a Plavnica (V. liga Šarišská) ju spĺňajú, Teplička (ide o tím z Košického kraja) nie. Zoznam účastníkov (14): Kežmarok, Bardejovská Nová Ves, Záhradné, Soľ, Nižný Hrušov, Župčany, Spišská Belá, Demjata, Belá nad Cirochou, Svit, Koprivnica, Bystré, Kračúnovce, Plavnica.

VI. ligy

Najnižšie mužské futbalové súťaže pod patronátom krajského zväzu budú VI. ligy. Tých bude päť – rovnako ako piatych líg v tejto sezóne. Pôjde o VI. ligu Košicko-gemerskú, Zemplínsku, Podtatranskú, Šarišskú a Vihorlatsko-dukelskú.

VI. liga Košicko-gemerská

Zoznam účastníkov (14): Košická Nová Ves (doterajšia IV. liga Juh), Krásna, Kokšov-Bakša, Poproč, Seňa, Kysak, Perín, Budimír, Ruskov, Malá Ida, Čečejovce (všetci V. liga Košicko-gemerská), Sokoľ (MFZ Košice), Valaliky (ObFZ Košice-okolie), Vyšná Slaná (ObFZ Rožňava).

VI. liga Zemplínska

Zoznam účastníkov (14): Borša, Vojčice, Úpor, Lastomír, Vinné, Krišovská Liesková, Petrovce nad Laborcom, Nacina Ves, Zalužice, Veľké Kapušany, Čičarovce, Čierna nad Tisou (všetci V. liga Zemplínska), Trhovište (ObFZ Michalovce), Kuzmice (ObFZ Trebišov).

VI. liga Podtatranská

Zoznam účastníkov (14): Teplička, Ľubica, Gelnica, Harichovce, Olcnava, Vikartovce, Vysoké Tatry, Levoča, Veľká Lomnica, Hranovnica, Nálepkovo, Kluknava (všetci V. liga Podtatranská, Spišský Štvrtok (Podtatranský FZ), Hrabušice (Spišský ObFZ).

VI. liga Šarišská

Zoznam účastníkov (14): Marhaň (IV. liga Sever), Šarišské Dravce, Chminianska Nová Ves, Gaboltov, Kendice, Rožkovany, Čirč, Torysa, Fintice, Kamenica, Šiba (všetci V. liga Šarišská), Dulova Ves (ObFZ Prešov), Osikov (ObFZ Bardejov), Vyšné Ružbachy (Okresný FZ Stará Ľubovňa).

VI. liga Vihorlatsko-dukelská

Zoznam účastníkov (14): Pakostov, Zámutov, Jasenov, Borov, Kamenica nad Cirochou, Žipov-Čierne, Hencovce, Vechec, Ptičie, Stakčín, Lackovce (všetci V. liga Vihorlatsko-dukelská), Krásny Brod (ObFZ Humenné), Sačurov (ObFZ Vranov nad Topľou), Sitníky (Ondavský ObFZ Svidník).

adminpn

Od adminpn

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com