Št. apr 25th, 2024

REMÍZA S NOVÁČIKOM DRUHEJ LIGY

Futbalisti FK Humenné nezvíťazili ani vo svojom treťom prípravnom zápase v rámci prípravy na novú sezónu. Zverenci trénera Ondreja Desiatnika, ktorý nahradil Jozefa Škrlíka, tentoraz na domácej pôde aspoň neprehrali, keď s nováčikom druhej ligy 1. FC Tatran Prešov remizovali 1:1.

Nespokojný Desiatnik

Humenčania v predošlých dvoch dueloch ťahali za kratší koniec. V Ružomberku prehrali 1:3, v Trebišove 2:3, keď dvakrát inkasovali v nadstavenom čase. Ani tretí prípravný zápas sa pre nich nezačal vyvíjať najlepšie. Prešovčania mali viac z hry, skóre ale otvoril v dvadsiatej minúte domáci Vaľovčin. Hosťom sa podarilo vyrovnať krátko pred koncom polčasu Karašom, ďalšie góly už v úmornej horúčave nepadli.

„Tie veci, na ktorých pracujeme, sa v našej hre objavili asi dvakrát, či trikrát, čo je strašne málo,“ rozhovoril sa po zápase nespokojný tréner FK Ondrej Desiatnik.

„Chápem, že bolo veľmi horúco, v pohybovej fáze sme ale zaostávali. Bolo to hlavne v útočnej kombinácii. Každá herná myšlienka bola dozadu, nie dopredu a práve to chceme v našej hre zmeniť. Nemôžeme každú loptu hrať dozadu. Chýbali mi zábehy, stredoví hráči zle dostupovali. Videl som teda dosť nedostatkov. Súpera sme mali kvalitného, my sa ale musíme pozerať sami na seba,“ pokračoval v nespokojnom tóne Ondrej Desiatnik.

Príprava jeho tímu trvá už tri týždne. Ako je s ňou spokojný?

„Stále je to spoznávanie hráčov a takisto mojich predstáv. Trochu sa hľadáme a bojujeme s tým. Cez týždeň si určite tento zápas budeme analyzovať. Klobúk dole, čo družstvo dokázalo minulú sezónu, musíme sa ale pozerať do budúcnosti,“ uzavrel humenský lodivod. My dodajme, že ďalší zápas odohrá FK v sobotu v Michalovciach.

Srdce vyhralo nad rozumom

Dres účastníka druhej ligy z horného Zemplína bude aj v nastávajúcej sezóne obliekať jeho kapitán Erik Streňo. Ten síce po vydarenej sezóne, kedy sa dokonca dostal aj do ideálnej jedenástky druhej ligy mal ponuku aj z fortunaligových Michaloviec, odolal však a s Humenčanmi podpísal nový trojročný kontrakt.

„To vábenie bolo dosť vysoké. Tréner Hrnčár mi viackrát volal, ja som sa ale rozhodol ostať v Humennom. Mohol som dokonca ísť aj do Prešova, neboli to ale také ponuky, ktoré by ma zlomili. V Humennom sa cítim ako doma. Je tu skvelá partia a kvôli nej som sa rozhodol v klube ostať. Vyhralo srdiečko nad rozumom,“ podotkol 31-ročný stredný záložník, ktorý v minulosti pôsobil aj v Michalovciach, Poprade, či Prešove.

Streňo v následných slovách vyzdvihol minulú sezónu. „Vstupovali sme do nej ako nováčik a nakoniec sme dosiahli skvelých 56 bodov. Bodov mohlo byť ešte viac a mohli sme skončiť vyššie ako na šiestom mieste, no klobúk dole pred minulou sezónou. Všetci veríme, že si túto jazdu teraz zopakujeme.

FK Humenné – 1. FC Tatran Prešov 1:1 (1:1)
Góly: 20. Vaľovčin – 45. Karaš.
Zostava FK: Piroščák – Zlacký, Bednár, Luberda, Komjatý, Dzurík, Song, Vaľovčin, Sedláček, Streňo, Hamuľak.
Na lavičke: Vasilco – Vasiľ, Komár, Šuľák, Jančo.

adminpn

Od adminpn

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com