Št. apr 25th, 2024

Veľká cena Michaloviec v džude žiakov a žiačok má obrovské meno na Slovensku, ale cveng má aj v zahraničí. Pravidelné sa na nej zúčastňovali tímy z viac ako desiatky krajín. Jubilejný päťdesiaty ročník sa mal v roku 2020 uskutočniť veľkolepo, no nestalo sa tak. Pandémia koronavírusu totiž prerušila prípravu jubilejného ročníka v roku 2020, ako aj v minulom roku. Jubilejný ročník sa teda odohrá až tohto roku, kedy mu už nič nebráni, aby sa uskutočnil. Stane sa tak v sobotu 25. júna a zaujímavosťou je, že o deň neskôr sa uskutoční prvý ročník dorasteneckej súťaž O pohár mesta Michalovce.

Aj keď pandémia koronavírusu tentoraz neruší športové podujatia, organizátori Veľkej ceny narazili na iný problém – obsadenosť Mestskej športovej haly, kde je sídlo utečeneckého táboru pre Ukrajincov. Práve preto museli hľadať náhradné riešenie a to našli na zimnom štadióne. Práve tam sa odohrá jubilejný päťdesiaty ročník. „Sme veľmi radi, že sa nám podarilo túto situáciu vyriešiť. Areál zimného štadióna spĺňa všetko, čo potrebujeme, ba myslím si, že je to ešte lepšie riešenie, ako Mestská športová hala. Je tu dostatok miesta na žinienky, veľké tribúny a aj možnosti bufetov,“ poznamenal jeden z organizátorov Veľkej ceny Michaloviec Viliam Kohút, ktorý nám povedal aj jednu zaujímavosť. „Jubilejný ročník sa uskutoční v sobotu 25. júna a je to deň, kedy sa odohral aj absolútne prvý ročník. Aj preto sme sa rozhodli po súťaži žiakov na druhý deň zorganizovať aj súťaž dorastencov, ktorá verím, že bude rovnako úspešná.“

Michalovský zimný štadión sa teda v týchto dňoch stane dejiskom zaujímavých turnajov. Príprava začala už pred niekoľkými týždňami a už teraz, niekoľko dní pred samotnou Veľkou cenou je už všetko pripravené. „V tejto súvislosti by som veľmi rád poďakoval mestu, ktoré nám pomohlo pri zháňaní náhradnej haly. Už v máji sme vedeli, že nebudeme môcť Veľkú cenu Michaloviec zorganizovať v Mestskej športovej hale, ktorá sa stala sídlom záchytného tábora pre občanov Ukrajiny. Riešili sme novú florbalovú halu, kde by sa takisto podujatie mohlo uskutočniť, no areál zimného štadióna nám vyhovuje ešte viac. Vedenie mesta nám vo všetkom vychádzalo v ústrety a pomáhalo nám s organizáciou,“ pokračuje Viliam Kohút. Veľká cena Michaloviec bude opäť medzinárodnou súťažou.

„Očakávam tímy z desiatich až dvanástich krajín. Problémom je ešte stále covid, ale aj to, že je na Ukrajine vojna a niektorí z účastníkov sa obávajú, že Michalovce sú veľmi blízko tohto konfliktu. Všetkých presviedčame, že to tak nie a že Veľká cena prebehne bez problémov,“ dodal na záver Viliam Kohút.

adminpn

Od adminpn

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com