So. apr 20th, 2024

Päť medailí a ocenenie za najlepší seniorský tím. Toto všetko si vyslúžili pretekári z Black Tiger Taekwondo Klub Snina na medzinárodnom turnaji Šabac Open 2022 v srbskom meste Nový Sad. O turnaji, na ktorom sa zúčastnilo 71 klubov zo 14 krajín sveta, sme sa rozprávali s trénerom Tomášom Potockým.

Na fotke: (zľava) tréner T. Potocký, A. Chimčak, T. Kamenca, O. Šebok, M. Matiko, T. Kuvik (Rimavská Sobota), J. Kamencová, M. Čopak

„Paráda, konečne turnaj v zahraničí a naozaj skvelé výkony našich pretekárov. Som na Vás nesmierne hrdý a ďakujem Vám decká,“ napísal tréner Tomáš na sociálnej sieti. Zo získaných úspechov mali všetci veľkú radosť, o to viac, že pre klub išlo o prvý väčší turnaj po dvoch rokoch pandémie, obmedzení a zrušených súťaží. Tréningy však ani počas tohto obdobia nezanedbávali: „Tréningový proces vedieme, samozrejme, počas celej pandémie. Pokiaľ to situácia dovoľovala, trénovali sme v našej telocvični a počas najväčších lockdownov sme začali aj online tréningy štyrikrát týždenne, aby sme sa udržiavali a čakali na turnaje, ktoré museli raz prísť. Snažili sme sa svojim cvičencom vždy vytvoriť podmienky čo najlepšie, ako sme len vedeli, keďže sa v klube snažíme pristupovať profesionálne ku každému svojmu cvičencovi,“ hovorí tréner. Aj na tento turnaj sa teda pripravovali priebežne, v posledných troch týždňoch len zmenili štýl tréningu a prispôsobili ho súťažnému prostrediu. Z celkového počtu 878 zúčastnených pretekárov, ktorí pochádzali najmä z európskych krajín, ale aj z Indie či Nigérie, bolo na turnaji šesť tých našich. V rôznych váhových a vekových kategóriách sa museli v dueloch postaviť rôznemu počtu súperov. Po úctyhodných výkonoch si takmer všetci odniesli medailu, dvaja zlatú, jeden striebornú a dvaja bronzovú. „Teší nás tiež fakt, že ak niekto na turnaji aj prehral, tak prehral s víťazom kategórie,“ dodáva tréner. Tigre si zároveň odniesli ocenenie za najlepší seniorský tím, ktoré im bolo udelené na základe bodov, vyhratých zápasov a umiestnení v danej vekovej kategórii. „Keďže kategória Senior je tá naj v športe, o to viac nás teší výsledok, lebo sme porazili Srbské kluby, ktoré majú aj olympionikov. O toto umiestnenie sa postarali naši seniori – Marek Čopak – 1. miesto, Michal Matiko – 2. miesto a Tomáš Kamenca – 5.miesto.“ Celkovo sa klub umiestnil na 24. mieste. Sninčania hrali takto:
Michal Matiko (-54 kg Senior): Vyhral jeden duel, vo finále proti medailistovi z ME juniorov z Maďarska odstúpil po vynikajúcom výkone v posledných 30 sekundách zápasu pre vážne zranenie – vykĺbenie malíčka na ruke. Obsadil 2. miesto.
Marek Čopak (-87 kg Senior): Zvíťazil v dvoch dueloch, vo finále porazil skvelého repre-
zentanta Bosny a Hercegoviny Ahmada Mohameda v pomere 5:4 a obsadil 1. miesto.
Tomáš Kamenca (-63 kg Senior): Prehral prvý duel
s celkovým víťazom kategórie, reprezentantom Maďarska, obsadil 5. miesto.
Artur Chimčak (-57 kg Kadet): Vyhral prvý duel, druhý prehral, obsadil 3. miesto.
Oliver Šebok (-36 kg Pupils): Zvíťazil vo všetkých troch svojich dueloch, svojim súperom nedal naozaj žiadnu šancu,
všetky jeho duely končili vysokým bodovým rozdielom. Obsadil 1. miesto.
Jaroslava Kamencová (+65 kg Kadetka): Po dvoch skvelých víťazných dueloch už v semifinále nestačila na neskoršiu víťazku kategórie, reprezentantku Srbska. V treťom dueli tak podľahla a obsadila 3. miesto.

adminpn

Od adminpn

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com