Pi. mar 29th, 2024

Mnoho mladých absolventov na Slovensku má problém s uplatnením na trhu práce. Niekedy je problém nedostatok praxe, ale nájdu sa aj iné dôvody. Ak ste študentom na vysokej škole a chceli by ste zmeniť svoje okolie k lepšiemu, možno je pre Vás vhodnou alternatívou líderský vzdelávací program – Sokratov inštitút. Bližšie informácie nám poskytol Tomáš Hallon.

Ako vznikol Sokratov inštitút?
Sokratov inštitút vznikol v roku 2013 z iniciatívy odborníka na vzdelávanie Juraja Hipša a Jána Markoša, šachového veľmajstra, spisovateľa a lektora kritického myslenia. Chceli vytvoriť program, ktorý by doplnil štandardné vysokoškolské štúdium praktickými skúsenosťami a zároveň by tým pomohol riešiť rôzne spoločenské problémy v regiónoch Slovenska. Do Sokratovho inštitútu hľadali aktívnych mladých ľudí s líderským potenciálom, ktorí by boli schopní rozbehnúť vlastné verejnoprospešné projekty na úrovni obcí, mestských častí, miest alebo aj celej krajiny. Tento základný koncept funguje dodnes.

Foto: Tomáš Hallon Foto zdroj: sokratovinstitut.sk

Aká je Vaša vízia do budúcna?
Do budúcna by sme boli radi, keby ich počet v samosprávach a v politike rástol, preto v budúcom ročníku zaradíme aj workshop verejnej správy a komunálnej politiky. Pôvodná vízia spoluzakladateľa Juraja Hipša bola nájsť medzi študentmi Sokratovho inštitútu budúceho premiéra. Netušíme či sa to niekedy podarí, ale veríme, že na úrovni starostov je to reálne.

Katarína Irchová

adminpn

Od adminpn

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com