Pi. apr 19th, 2024

HK POPRAD – HK DUKLA MICHALOVCE 2:3 PP (0:1, 1:0, 1:1 – 0:1)

Foto zdroj: Milan Kapusta

Góly: 35. Arniel (Ully, Drgoň), 45. Arniel (Petráš, Drgoň) – 4. Cameranesi (Ross), 57. Gajdoš (Buc, Macejko), 64. Regenda (Cameranesi).
Rozhodcovia: Rojík, Hronský – Staššák, Vyšný, vylúčení: 2:4, presilovky a oslabenia: 0:0, 997 divákov
Zostavy:
Poprad: Todykov – Drgoň, D. Brejčák, Rymsha, Tam, Novajovský, Ulrych, M. Hudec – P. Svitana, Mlynarovič, Livingston – Ully, Arniel, Vandas – S. Petráš, Matej Paločko, Valigura – N. Bondra, Kundrik, Stanček.
Michalovce: Vošvrda (45. Vojvoda) – Doherty, Ross, Pavlin, Macejko, T. Bokroš, Mihalik, Luža – Erkinjuntti, Cameranesi, Regenda – R. Faith, Galamboš, Keränen – Kukuča, Buc, Przygodzki – Galbavý, F. Gajdoš, Mašlonka.

Poprad so štyrmi prehrami v rade za sebou privítal na domácom ľade štvrté Michalovce a boli to práve hostia, ktorí išli hneď na začiatku zápasu do vedenia. Nenápadnú akciu rozohral obranca Ross, puk nahodil na popradskú bránku, kde ho tešoval spoluhráč Cameranesi – 0:1. Domáci sa na ľade iba hľadali. Jednu z mála streleckých možností Popradu nepremenil krátko pred koncom prvej tretiny Vandas. Proti bola pohotová lapačka Vošvrdu.

Do druhej tretiny vykorčuľovali domáci s chuťou po vyrovnaní. Na ľade zlepšili pohyb, prihrávky a vytvárali si aj šance. Na vyrovnanie domáci čakali až do 35. minúty, keď Arniel prekvapil Vošvrdu strelou na bližšiu žrď – 1:1. Hneď po buly v stredovom kruhu ale mohli ísť Michalovčania znova do tesného vedenia. Na konci peknej kombinačnej akcie bol pozorný popradský brankár Todykov. Následne sa traja popradskí hráči rútili do brejku, Mlynarovičovi ale prihrávka od Svituna nesadla na čepeľ hokejky a puk skončil na zadnom mantineli. Krátko pred koncom druhej časti hry vyzvŕtal domácu obranu Buc, z tlaku ale Michalovce gól nevyťažili. Todykov čaroval aj na začiatku tretej tretiny, keď vychytal nebezpečnú akciu Michaloviec. Domáci sa nečakane dostali do vedenia v 45. minúte po chybe Vošvrdu za michalovskou bránkou. Puk prepadol až k Arnielovi, ktorý ho pohodlne dostal do siete. Vošvrda sa navyše po strete s vlastným spoluhráčom Mihálikom zranil a v zápase skončil. V bránke ho nahradil Vojvoda.

Domáci následne dlho odolávali tlaku súpera. V 57. minúte si ale popradská obrana nedala pozor na Buca, po akcii ktorého skóroval z dorážky Gajdoš – 2:2. Hra Popradu sa po inkasovanom góle zosypala. Krátko po vyrovnaní sa v úniku ocitol znova Buc, ale domáci ho krkolomne zastavili až takmer na bránkovej čiare. Gólom sa neskončilo ani prečíslenie hostí 2 na 1, do streleckej listiny sa nezapísal Regenda. Zápas tak pokračoval predĺžením.

V ňom rozhodcovia po faule na Cameranesi nariadili trestné strieľanie. K puku sa postavil Keränen, ale Todykova nepremenil. Napokon sa hostia zo zisku extra bodu predsalen tešili. Do prázdnej bránky poslal puk Regenda po prihrávke od Cameranesiho – 2:3.

adminpn

Od adminpn

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com