St. apr 24th, 2024

MFK ZEMPLIN MICHALOVCE – AS TRENČÍN 1:0 (1:0)

Foto zdroj: ŠPORT.sk

Jediný gól sobotného zápasu strelil v 38. minúte útočník domácich Matúš Marcin. Pre Michalovčanov to bolo po troch jarných prehrách prvé víťazstvo, Trenčania vyšli po troch zápasoch prvýkrát bodovo naprázdno.

Gól: 38. Marcin
Rozhodovali: Očenáš – Ferenc, Straka, ŽK: Ntotis, Yilmaz – Ikoba
Zostavy a striedania: Michalovce: Kožuchar – Kotula, Ranko, Vaško, Mendéz – Begala (86. Artabe) – Marcin (90.+1 M. Kolesár), Ntotis (62. Kanu), Ošima, Žofčák (86. Popovits) – Yilmaz (90+1. Gembický)
Trenčín: Kukučka – Yem, Pires, Pirinen, Madu – Bainovič – Tučný (46. Soares), Zubairu (46. Ibrahim), Hollý (80. Kmeť), Azango – Ikoba (74. Letenay)

Prvý polčas priniesol vyrovnaný futbal a ani jeden z tímov nemal výraznejšiu prevahu. Úvodné dejstvo vygradovalo v závere. V 38. minúte Vaško hlavičkou predĺžil center na Marcina, ktorý pohotovo prekonal brankára Kukučku – 1:0. Hostia mohli vyrovnať v nadstavenom čase. Po faule na Hollého sa k pokutovému kopu postavil Ikoba, no brankára Kožuchara strelou do stredu brány neprekvapil. Strelec prvého gólu domácich Marcin sa k nebezpečnej strele dostal aj v úvode druhého polčasu, ale Kukučka si jeho pokus postrážil. Futbal v druhom polčase divákov príliš nenadchol, v hre oboch tímov bolo viacero nepresností a chýbal jej spád. Gólom sa neskončila ani šanca Ikobu v 68. minúte, ktorý hlavou netrafil bránku. V závere riadneho hracieho času zmaril domácich brankár Kožuchar aj strelu striedajúceho Letenaya.

Hlasy po zápase:
Miroslav Nemec,

tréner MFK Zemplín Michalovce:
“Myslím si, že v zostávajúcich zápasoch prebiehajúcej sezóny sa už stratí futbal. Bude to už len o bojovnosti. Dnes musím vyzdvihnúť naše mužstvo. V prvom polčase sme sa dostali asi do štyroch dobrých šancí. Neskôr nás podržal brankár. V druhom polčase to bol boj o to, aby sme nedostali gól. Dnes sme získali veľmi dôležité tri body.”

Juraj Ančic,
tréner AS Trenčín:

“Vedeli sme, čo a aký terén nás čaká v Michalovciach. Vedeli sme, že to bude bojovné stretnutie. V prvom polčase sme sa vôbec nedostali do tempa, chýbal tomu pohyb. Navyše sme pohrdli penaltou, takže prvý polčas nebol z našej strany vôbec dobrý. V druhom sme sa trošku dvihli, vynútili sme si platonickú prevahu, ale z nej sme vyťažili iba veľmi málo. V konečnom dôsledku nám to nestačilo na body.”

adminpn

Od adminpn

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com