Pi. apr 19th, 2024

3:4 (1:0, 1:2, 1:2)

Foto: Henrich Mišovie

Góly: 4. Björkung, 36. Šoltés (Urbánek, Cardwell), 59. Šoltés (Cardwell) – 22. Ross (Keränen), 27. Galamboš (R. Faith, Ross), 43. Macejko (R. Faith, Keränen), 58. Buc (Regenda, Macejko).
Rozhodovali: Fridrich, M. Valach – Crman, M. Orolin , vylúčení: 4:5, presilovky: 0:1, Oslabenia: 0:0, 1134 divákov.
Banská Bystrica: Weninger – Cardwell, Bačik, Björkung, Ďatelinka, Kostromitin, Crevier-Morin – Urbánek, Berger, Šoltés – Michaud, Bubela, Melcher – Vašaš, Tamáši, Kabáč – Lamper, Paukovček, Gabor
Michalovce: Williams – Pavlin, Macejko, Doherty, Ross, Bokroš, Mihálik, Luža – Regenda, Cameranesi, Erkinjuntti – Faith, Suja, Keränen – Kukuča, Buc, Galamboš – Galbavý, Gajdoš, Przygodzki

V prvej tretine mali navrch banskobystrickí hokejisti. Do vedenia išli už vo štvrtej minúte, keď z chybnej rozohrávky súpera ťažil Björkung, úplne voľný z medzikružia parádne vymietol horný roh Williamsovej svätyne. Skóre potom mohli navýšiť Melcher, Michaud, CrevierMorin. Hostia iba málo hrozili smerom dopredu a museli prežiť v závere až dve oslabenia. Pri tom prvom im pomohla žŕdka po strele Bergera. V piatich proti piatim mal dobrú možnosť iba michalovský útočník Erkinjuntti, ocitol sa sám pred Weningerom, no nepokoril ho.

Druhá tretina patrila hosťom, ktorí otočili nepriaznivý vývoj. Najprv sa presadil v presilovke z ľavej strany od mantinelu dobrou strelou Ross a po neúspešnom teči Faitha zariadil stav 1:2 Galamboš. Pred bránkou sa šikovne otočil a bekhendom poslal puk medzi žrde. Zaujímavá bola aj individuálna akcia Regendu, obkorčuľoval bránku a následne pred ňou zakončoval, Weninger bol proti. Domáci z ojedinelého útoku predsa len vyrovnali. V 36. minúte Šoltés strieľal spoza hráča švihom do protipohybu gólmana Dukly a upravil na 2:2. Bystričanov tento zásah povzbudil a mohli ísť znovu do vedenia, v prečíslení neuspel Michaud a v presilovke opäť tento legionár HC ´05 spolu s Bergerom pohoreli na brankárovi Williamsovi.

Na začiatku tretej tretiny Björkung z pravej strany tvrdou ranou zazvonil na konštrukcii bránky Michalovčanov. Tí výstrahu zobrali vážne a v 43. minúte odpovedali učebnicovou akciou. Na jej konci Faith našiel ideálne Macejka, ktorý sa pri pravej žŕdke bez problémov presadil – 2:3. Bystričania potom mali navrch, snažili sa vyrovnať, no plány im narušil necelé tri minúty pred koncom Buc. Dostal sa k nemu puk pred bránku a za chrbtom Weningera ho poslal do siete. V samom závere si ´barani´ ešte zobrali oddychový čas, hrali následne v šestici a znížili 96 sekúnd pred koncom Šoltésom, keď dobre napriahol spoza kruhu. Na vyrovnanie im však už čas nezostal.

adminpn

Od adminpn

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com