Ut. apr 23rd, 2024

Vihorlatská knižnica v Humennom sa aj v tomto roku zapojila do Národného týždňa manželstva, ktorý trval od 14. do 20.februára 2022. Pre našich návštevníkov a čitateľov sme si pripravili dve tematické výstavky z kníh, ktoré sa manželstvu a vzťahom v ňom venujú. 

Na prízemí si používatelia mohli všimnúť výstavku vytvorenú z kníh z beletrie, na poschodí to bolo zamerané viac na odbornú, najmä psychologickú literatúru. Téma aktuálneho ročníka znela „Manželský trojuholník“ a jej motívom bolo predovšetkým poukázať na užitočný triangulárny model lásky, ktorého tromi stranami sú: oddanosť, blízkosť a vášeň. Rozhodli sme sa podporiť tieto hodnoty podujatím, na ktorom dominovala duchovná krása. Pre všetkých záujemcov sme pripravili podujatie s názvom Verše v hudbe. V stredu 16.2.2022 predniesli členky Humenského ochotníckeho divadla Saška Harvanová, Katka Matuškovičová a Janka Babjarčíková najmä poetické ale aj prozaické texty viacerých autorov a autoriek, ktorými poukázali na hĺbku a rôznorodosť lásky. Michal Kurty, učiteľ Obchodnej akadémie, svojimi hudobnými skladbami a hovoreným slovom precízne dotvoril atmosféru podujatia, pričom mu nechýbal ani príslovečný zmysel pre humor. Pretože i to, schopnosť spoločne sa zasmiať, je korením dobrého vzťahu.
Národný týždeň manželstva je každoročne príležitosťou zamyslieť sa nad tým, ako vzťah v manželstve pestovať, utužovať a rozvíjať. Niekedy môže pomôcť aj pohľad tretej strany, pohľad poradcu, odborníka či priateľa. Aj takto bolo možné interpretovať aktuálnu tému Národného týždňa manželstva.

Zuzana Švecová
Vihorlatská knižnica v Humennom 

adminpn

Od adminpn

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com