So. apr 20th, 2024
Foto: SNINA Fakty

Parkovisko pred zdravotníckym strediskom Vihorlat v Snine nedávno odkúpil nový majiteľ. Zatiaľ vychádza lekárom a pacientom v ústrety, takže môžu parkovať aj na súkromnom pozemku, no situácia si vyžaduje trvalé riešenie. Lekári spísali pre primátorku otvorený list. V snahe vyvolať verejnú diskusiu vznikla tiež petícia (www.peticie.com), ktorá žiada zabezpečenie infraštruktúry v zdravotnom stredisku Vihorlat.

Celé znenie otvoreného listu pre primátorku a poslancov:

“My, lekári zdravotného strediska Vihorlat, sa obraciame na Vás s prosbou o pomoc pri riešení problému dostupnosti ku stredisku tak, aby bol zabezpečený verejný záujem a možnosť aj naďalej využívať zdravotnú starostlivosť v tejto oblasti po zmene vlastníctva priľahlých pozemkov parc. č. 621/1 a 621/7 a aj zabezpečenie parkovania pacientov, občanov mesta Snina pri poliklinike. Toto zdravotné stredisko existuje už takmer 30 rokov, je tu 9 ambulancií a lekáreň. Mesačne poskytujeme zdravotnú starostlivosť viac ako 10 000 pacientom a fyzicky mesačne prichádza ku nám viac ako 5000 pacientov zo Sniny a blízkych obcí.

V máji tohto roku bol pozemok spolu s parkoviskom kúpený spoločnosťou ARTMIE, ktorá tu plánuje vybudovať svoje nové sídlo. V tom prípade by naši pacienti prišli o možnosť parkovať pred zdravotným strediskom a tým by došlo ku výraznému obmedzeniu dostupnosti ku zdravotnej starostlivosti v tejto časti mesta.

Podľa našich informácií aj parkovisko patriace UNEX-u už čoskoro nebude prístupné. Najbližšie parkovacie miesta takto budú vzdialené viac ako 500m. Toto by bolo likvidačné aj pre nás, ktorí majú svoje ambulancie v tomto zdravotnom stredisku.

Z pohľadu občanov, parkovisko a cesta ku zdravotnému stredisku by malo patriť mestu. Malo by byť v takom stave, aby bolo bezpečné pre ľudí a autá. Občania, tak ako to vyjadrili v petícii, ktorú sme odovzdali na MU, aj my považujeme toto za verejný záujem mesta. Tak, ako mesto zabezpečuje možnosti parkovania pri poliklinike či nemocnici na svojich pozemkoch.

Ako možné riešenie vidíme, že by mesto odkúpilo parcely, alebo ich zamenilo a tak zabezpečilo infraštruktúru pre viac ako 10 000 občanov mesta Snina, ktorí využívajú služby zdravotného strediska.

My spoločne touto cestou vyžívame na odsúhlasenie zámeny alebo kúpy pozemku na najbližšom zastupiteľstve. Takto bude zabezpečený naďalej pohodlný prístup pacientov k zdravotnému stredisku.”

adminpn

Od adminpn

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com