Št. apr 25th, 2024
Foto: hkduklamichalovce.sk

PREŠOV – DUKLA INGEMA 1:2 (0:1, 1:0, 0:1)

Góly: 31. Charbonneau (Michnáč, Rajnoha) – 8. Žitný (Suja, Kukuča), 60. Ross (Erkinjuntti, Buc). 

Vylúčení: 2:7. Presilovky: 1:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: M. Korba, Müllner – Junek, Knižka.

 HC GROTTO: Bespalov – Rajnoha, Fekiač, Galzkov, Turan, Jendroľ, Novický, Bakala – Michnáč, Vas, Sýkora – Welychka, Čacho, Charbonneau – Šimun, V. Fekiač, Žilka – Ľalík, Zagrapan, A. Nauš. 

HK DUKLA INGEMA: Vošvrda – Ross, Doherty, Macejko, Pavlin, Mihalik, Bokroš, Gajdoš – Faith, Cameranesi, Suja – Keränen, Buc Kukuča – Galbavý, Galamboš, Žitný – Mráz, Erkinjuntti, Przygodzki.

V piatkovom dohrávanom zápase 21. kola Tipos extraligy zvíťazili hokejisti HK Dukla Michalovce na ľade HC Prešov 2:1. Víťazný gól strelil 28 sekúnd pred koncom kanadský obranca Nick Ross. Michalovčania otvorili skóre v 8. minúte, keď zužitkovali veľký tlak v presilovke. Suja pekne preniesol hru na druhú stranu klziska, kde stál pripravený Žitný a prekonal Bespalova. Následne Prešovčania prepli na vyššie obrátky, hostí však držal nad vodou brankár Vošvrda, ktorý dvakrát rozosmutnil Welychku. V 26. minúte mal obrovskú príležitosť Sýkora, opäť úradoval brankár Michaloviec. Ten sa zaskvel aj pri strele Fekiača a dorážke Šimuna. Mizéria domácich v zakončení pokračovala, na gól nepretavili ani prečíslenie 3 na 2. Pomohla im až presilovka o dvoch hráčov, ktorú v polovici stretnutia využil Charbonneau. V 37. minúte mohol hostí poslať do vedenia Žitný, ale Bespalova neprekonal. Nakloniť misky váh na stranu Prešova chcel Nauš, opäť však narazil na fantasticky chytajúceho Vošvrdu. Na opačnej strane Žitný „namazal“ Bokrošovi, Bespalov bol pozorný. V 54. minúte spálil tutovku Vas, ktorý ako ďalší v poradí neuspel pred brankárom Michaloviec. Hostia ustáli tri oslabenia a 28 sekúnd pred koncom Erkinkuntti rozhodol o ich šťastnej výhre, keď upratal puk za Bespalova – 1:2.

Lucia Benetinová

adminpn

Od adminpn

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com