Pi. apr 26th, 2024

MFK ZEMPLÍN MICHALOVCE – ŠKF SEREĎ 0:1 (0:1)

Michalovskí diváci boli pred začiatkom jarnej časti Fortuna ligy zvedaví ako si domáci poradia s “večnými kočovníkmi” zo Serede. Futbalisti ŠKF Sereď prišli, zvíťazili a v kľude odišli. A Michalovčanom ostali iba oči pre plač. Tých zopár stoviek divákov, ktorí v piatok podvečer merali cestu na futbalový štadión v Michalovciach muselo byť po zápase veľmi sklamaných.

MFK ZEMPLÍN: Kozhukhar – Kotula, F. Vaško, Ranko, Méndez – Kanu (86. Ntotis) – M. Marcin (86. D. Magda), Oshima, I. Žofčák (46. M. Begala) – Yilmaz, Popovits (68. Peňa)

ŠKF: Chudý – Todoroski, Ljubičič, T. Hučko, Jureškin – Mičin (70. D. Potoma), Iglesias (90. M. Popovič) – Morong, A. Fábry (70. Radič), Košťál (58. Yao) – Haša

V piatkový večer sa asi pokazilo všetko, čo sa pokaziť dalo. Ešte aj reklamné tabule sa nepodarilo nastaviť správne a tak diváci v televíznom prenose videli iba blikajúce farebné tabule. Ale to bol asi ten najmenší problém, ktorý ich trápil. Pritom na začiatku začal Zemplín svižne a vytvoril si tlak, z ktorého mohol minimálne dvakrát skórovať. Avšak najskôr Yilmaz nedokázal z možno 7 metrov zakončiť a potom ani Popovits, ktorý síce prefrčal okolo slabučky hrajúceho stopéra hostí Ljubičiča, ale absolútne zlyhal proti brankárovi Serede Chudému. Paradoxom, ale v Michalovciach asi samozrejmosťou bolo, že na trávniku bol najlepším mužom ten najstarší a zároveň hráč, ktorý absolvoval len veľmi málo tréningov počas zimnej prestávky, kapitán Igor Žofčák. Nemožno povedať, žeby ostatní michalovčania sa nesnažili, ale kvalita chýbala. Predovšetkým Kanu bol akoby duchom neprítomný a skôr zakladal útoky súperovi ako domácim. Popovits sa snažil upútať svojimi pätičkami, ale okrem jednej keď vysunul Žofčáka mu nevyšlo takmer nič. Pri pohľade na jeho hru niekedy divák mal pocit, že možno by mu skôr vyhovoval nejaký individuálny šport ako tímova hra. Jeho rýchlosť je síce ozaj veľmi slušná, avšak v konečnom dôsledku to mužstvu je málokedy na prospech. V strede poľa Oshima toho nabehal ozaj veľa, ale z jeho strany neprišla žiadna prihrávka, ktorá by znamenala prečíslenie, skôr po jeho chybách prichádzalo prečíslenie súpera. Po pol hodine bolo na Žofčákovi vidieť, že má nejaký zdravotný problém a tak prišlo k jednoduchému brejku hostí, keď Ranko s Kotulom zle vystúpili a nechali Vaška aby už len márne naháňal rýchlo upaľujúceho ľavého obrancu Serede Juriškina. Ten s prehľadom okolo Kozhukhara svoju šancu premenil. Druhý polčas po odchode Žofčáka sa niesol v duchu platonického tlaku Zemplína. Ale okrem Marcina, ktorý v 59. minúte nastrelil spoza šestnástky pravú žrď a v závere zakončenia Ranka do výborne chytajúceho Chudého si Zemplín toho veľa nevytvoril. Aj keď v nadstavenom čase sa ešte domáci dožadovali pokutového kopu za ruku jedného z brániacich hráčov Serede vo vlastnej šestnástke, avšak rozhodca Očenáš po konzultácii s VAR penaltu neodpískal, a tak Michalovčania vyšli bodovo aj gólovo naprázdno. 

Hlasy trénerov

Miroslav Nemec, tréner MFK Zemplín Michalovce:

“Futbal sa hrá na góly, žiaľ, tie sme dnes nestrelili. Máme s tým problém. Vstup do zápasu sme mali perfektný, mali sme šance a snažili sme sa hrať futbal. Po inkasovanom góle sme mali vynútené striedanie, keď musel ísť dole Igor Žofčák. V druhom polčase sme chceli niečo spraviť s výsledkom. Znovu sme sa dostali do šancí, trafi li sme žŕdku. V ďalšom kole ideme do Žiliny, tam musíme zvíťaziť.”

Juraj Jarábek, tréner ŠKF Sereď:

“Očakávali sme náročný zápas a to sa aj potvrdilo. Obe mužstvá chceli zvíťaziť. Bol to dôležitý zápas s nábojom a diváci videli veľmi dobrý futbal. Michalovce mali výborný vstup do zápasu, mali šance a v tomto trende pokračovali celý zápas. Musím ich za to pochváliť, nás podržal brankár Chudý. Z brejkových situácií sme jednu využili. V druhom polčase sme sa nechceli bezhlavo vrhať do protiútokov. V závere pri nás stálo aj šťastie. Sme spokojní s tromi bodmi. Pred zápasom by sme brali aj bod, takto máme tri.”

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 19. februára o 15.00 hod.: Žilina – Michalovce (21. kolo)

Sobota 26. februára o 17.00 hod.: Michalovce – Senica (22. kolo)

adminpn

Od adminpn

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com