Pi. apr 26th, 2024
Foto: Pavol Regenda, HK Dukla Ingema Michalovce.

Zrodila sa hviezda. Takto by sme mohli začať príspevok o rodákovi zo Zemplína, obce Hažín, ktorý sa dostal na Olympiádu do Pekingu. Reč je o hokejistovi Pavlovi Regendovi, hráčovi z klubu HK Dukla Ingema Michalovce. Je to jediný zemplínčan, ktorý štartuje na ZOH 2022.

Pred necelým rokom ešte o reprezentačnom A-mužstve ani nechyroval. Po skončení minulého ročníka odohral svoje prvé zápasy za seniorskú reprezentáciu v príprave pred MS. Teraz ho čaká štart pod piatimi kruhmi. 

„Tiež mi to nejako nejde do hlavy, “ usmial sa Pavol Regenda, akoby stále nemohol uveriť tomu, že sa dostal na zimnú olympiádu. Nominácia uzrela svetlo sveta počas dňa, presne vtedy, keď spal v autobuse počas cesty pod Urpín na ligový zápas. Zobudili ho spoluhráči s výbornou novinkou. Následne mu prichádzalo množstvo správ od kamarátov. Tešil sa i tréner Valtonen, ktorý gratuloval svojmu zverencovi. „Veľmi milo ma to prekvapilo. Všetci mi blahoželali, na sociálnych sieťach som dostal veľa gratulácií. Chlapci mi pogratulovali v autobuse. Prebudenie teda bolo veľmi radostné.“ Pochopiteľne, nomináciu na olympijský turnaj ešte nejaký čas vstrebával. Najmä v rodinnom kruhu. „Žiadne veľké oslavy sa nekonali, ani doma s najbližšími sme si zatiaľ neštrngli s pohárom vínka. Myslím si, že na to bude čas až po návrate z Pekingu. Brat, ktorý niekedy hral hokej, mal veľkú radosť a vravel, že mi závidí.“

Samozrejme, aj rodičia mali radosť a menšie haló z toho bolo rovnako i v Hažíne – v obci na brehu Zemplínskej Šíravy, ktorá nemá ani 500 obyvateľov – kde Regendovci žijú. „Je to môj splnený sen,“ priznal sa Pavol. Za celú redakciu Pavlovi prajem hlavne pevné zdravie počas turnaja a čo najviac gólov do súperových brán! 

adminpn

Od adminpn

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com