St. apr 24th, 2024

MFK Zemplín Michalovce – FK Humenné 1:0 (1:0)

Päť zápasov, päť víťazstiev. Takú majú bilanciu v príprave na jarnú časť futbalisti MFK Zemplín Michalovce. Tí zvládli aj generálku na úvodné kolo, ktoré odohrajú budúci piatok. Na svojej umelej tráve zdolali druholigový FK Humenné tesne 1:0. O gól žltomodrých sa ostaral Matúš Marcin.

V zápase týchto zemplínskych rivalov boli zo začiatku lepší Michalovčania, akoby hráči Humenného nastúpili s rešpektom. Na ihrisku paradoxne vynikal najstarší hráč Igor Žofčák, ktorý bol aj autorom finálnej prihrávky na jediný gól zápasu. Po úvodnom tlaku domácich sa hra vyrovnala a okrem dvoch ofsajdových situácii pre MFK Zemplín diváci veľa vzruchu nezažili. V druhom polčase sa Humenčania prestriedali a ešte viac sa snažili o ohrozenie brány domácich. Hamuľák vyskúšal domáceho brankára, ale ten jeho strelu kryl. V ďalšom priebehu sa toho na umelej tráve a nepríjemnej zime už veľa nestalo, tak MFK Zemplín zaknihoval piate víťazstvo v príprave.

Po zápase sme sa opýtali oboch trénerov.

Tréner hostí Jozef Škrlík zhodnotil zápas zo svojho pohľadu.

„Zápas bol pre nás súčasťou prípravy, predsa len my ešte máme pred sebou 3 týždne do prvého majstrovského stretnutia. Zápas s prvoligistom nám síce poukázal na naše slabšie miesta ale v konečnom dôsledku môžem byť až na nejaké maličkosti spokojný. Noví hráči sa ešte len zohrávajú s mužstvom a verím, že do budúcna sa ukážu v tom najlepšom svetle. Súperovi sme veľa nedovolili, ale hlavne na začiatku sme si museli zvykať na vyššie tempo hry ako v predchádzajúcich zápasoch. “

Domáceho trénera M. Nemca sme sa opýtali ako je spokojný s priebehom prípravy?

„Splnili sme všetko, čo sme si predsavzali. V každom zápase sa nám podarilo zvíťaziť. To, na čom sme mali v pláne popracovať a teda, silovej a rýchlostnej zložke, sme splnili. Z tohto hľadiska som spokojný. Bohužiaľ, prípravné zápasy sme hrali na umelej tráve.“

Ako ste pán tréner povedal. Pripravujete sa na štart Fortuna ligy na umelej tráva, hlavné vyhrievané ihrisko zatiaľ nevyužívate. Váš najbližší ligový súper zo Sereďe na rozdiel od vás trénuje na prírodnej tráve aj v zahraničí.

„Je to fakt. Na východe Slovenska máme tieto terény, na západe majú iné. Je to pre nich určitá výhoda, my sa však s tým musíme nejako vysporiadať a budúci piatok urobiť všetko preto, aby sme Sereď doma zdolali.“ V kádri po jesennej časti ôsmeho tímu Fortuna ligy nastalo doteraz viac úbytkov, ako prírastkov. V tíme už po jeseni nebudú pokračovať španielsky stredopoliar Jose Casado, ktorý si to namieril do druholigového Trebišova a ani jeho krajan, útočník Pablo Gallego, či Bankole Adekuoroye z Nigérie. V tíme už nie je ani ofenzívny stredopoliar Milan Kvocera a do Zlatých Moraviec odišiel defenzívny stredopoliar Georgios Neyofytidis. Z ViOnu prichádza v rámci výmeny útočník Kubilay Yilmaz, ktorý je nateraz jediným prírastkom v kádri. V ňom je na skúške aj jeden japonský stredopoliar.

Ste spokojný so skladbou mužstva?

„Odišli hráči, ktorí boli na jeseň menej vyťažení a hráči, ktorí odísť aj chceli. Čo sa týka Yilmaza, verím, že nám môže pomôcť. Vo svojej histórii má, že dával góly. Teraz mal slabšie obdobie, ja však verím, že sa u nás presadí a pomôže nám. Na margo prípadného odchodu Trusu, dnes je tu, čo bude zajtra, neviem. Prípadným príchodom sa nebránime, aj keď času do začiatku súťaže ostáva už málo. Stále pracujeme na tom, aby sme do jarnej časti vstúpili čo najsilnejší. Hľadáme hráčov, ktorí by k nám dobre zapadli. Budeme sa snažiť do začiatku ligy ešte niečo získať, uvidíme, čo nám trh umožní.“

Michalovčanom patrí po jesennej časti v tabuľke ôsme miesto, na vytúženú prvú šestku ale strácajú iba bod, takže sú k nej veľmi blízko.

„Už ako som sem prišiel, každý jeden zápas je pre nás dôležitý, či to bol prvý, alebo či to bude teraz dvadsiaty. Každý hovorí, že nám stačí vyhrať doma so Sereďou a Senicou a sme v prvej šestke. Každý hovorí, že nám stačí šesť bodov. My sa musíme snažiť o to, aby sme ich získali, alebo o to, aby sme získali taký počet bodov, ktorý nám zariadi účasť v lepšej nadstavbe. V hre je päť tímov, tri z nich musíme preskočiť.“ Jarnú časť Fortuna ligy odštartujú piatok 11.februára o 17:00 na domácom štadióne.

adminpn

Od adminpn

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com