Pi. mar 29th, 2024

Šesťdesiattri rokov je vek zrelý, vek takmer pred dôchodkom. Aj história týchto novín už v tomto roku píše svoje 63. výročie. Keď v roku 1960 tieto noviny vznikali, asi nikto netušil, čo všetko sa v nich objaví.

Naši predchodcovia v časoch tvrdej totality, v časoch normalizácie sedemdesiatych rokov 20. storočia hodnotili úspechy budovania komunizmu. Po revolúcii a privatizácii prišlo obdobie hľadania nových výziev. Z hľadiska ekonomického nastalo obdobie tvrdej reality prežitia. V týchto ťažkých časoch je nevyhnutné poďakovať všetkým doterajším redaktorom, prispievateľom, reklamným partnerom a samozrejme aj predchádzajúcim majiteľom za ich prácu, za ich vklad k tomu aby tieto noviny existovali a prinášali správy pre Vás, čitateľov. Nie vždy to bolo ideálne a nie vždy sa každému páčil obsah. Avšak veríme, že vždy sa všetci snažili o objektívne hodnotenie skutočnosti, o nastavenie zrkadla diania v tomto našom východnom regióne. V roku 2022 dochádza k zmene vydavateľa. Od spoločnosti LiniPress preberáme štafetu a naša spoločnosť Excel Media Group, s.r.o. sa bude snažiť aby Podvihorlatské noviny boli úspešnými regionálnymi novinami, ktoré si získajú svojich čitateľov vo všetkých vekových kategóriách. Región, v ktorom budú Podvihorlatské noviny vychádzať rozšírime na celý región pod Vihorlatom. A to z oboch strán.
Tak ku okresom Humenné, Snina a Medzilaborce pribudnú aj okresy Michalovce a Sobrance. Chceme dať priestor rôznym názorom, poukazovať na úspešné projekty ale aj na veci, ktoré trápia Vás, občanov nášho regiónu. Sme apolitickí, nechceme nikoho protežovať. Našou snahou bude témy otvárať a prípadne riešenia necháme na kompetentných a na Vás, na občanov. Našou snahou bude porovnávať žitie a fungovanie v jednotlivých mestách alebo obciach nášho regiónu tak, aby si občan mohol urobiť obraz, čo sa dá v jeho meste vylepšiť alebo zmeniť. Budeme veľmi radi, pokiaľ nám budete Vy, občania tohto regiónu, prispievať svojimi nápadmi, názormi, podnetmi a príspevkami. K tomu bude k dispozícii emailová schránka, telefónne číslo ale aj komunikácia cez Whatsapp, Viber a Messenger. Podvihorlatské noviny, okrem tlačenej podoby, vychádzajúcej vždy v utorok, budú mať aj svoju portálovú formu, kde budú pribúdať články každý deň. Pre našich reklamných partnerov to bude znamenať širší záber pre oslovenie ich zákazníkov. Pre čitateľov budeme pripravovať rôzne súťaže, ktoré okrem zábavy poskytnú čitateľom aj možnosť získavať zaujímavé a hodnotné ceny. Budeme Vám vďační za každú reakciu i prípadnú kritiku. Poprosíme Vás iba o to, aby to nebolo vulgárne, prípadne aby to neosočovalo ľudí, ktorí sa v danej chvíli nemôžu brániť. Skúsme si urobiť tieto noviny iné, ako to dnes bežne vidíme v slovenských médiách prípadne na sociálnych sieťach. Skúsme to urobiť tak, aby nás tieto noviny spájali s cieľom zlepšenia života a nie rozdeľovali. My isto nebudeme deliť ľudí podľa žiadneho kritéria. Ktokoľvek môže mať svoj názor avšak nikdy nemôžeme zatratiť názor iných. Musíme sa ho naučiť rešpektovať. A nakoniec chceme aby Podvihorlatské noviny boli moderné noviny so zaujímavým obsahom, bez vyvolávania strachu, bez bulvárneho zosmiešňovania osôb verejne činných. Preto Vás všetkých pozývame k naplneniu tohto cieľa.  Tešíme sa na spoluprácu.              

Redakcia

Podvihorlatských novín

adminpn

Od adminpn

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com