Pi. apr 19th, 2024
Najvýchodnejšia lokalita Zimnej výzvy 2 – Riaba skala

Krajská organizácia cestovného ruchu Severovýchod Slovenska už druhý rok po sebe vyzýva na objavovanie zimných krás Prešovského kraja. Tých, ktorí zdolajú 5, 10 alebo všetkých 15 lokalít, čakajú odmeny. Zapojiť sa môžete do 20. marca. Roz-hovor nám poskytla Jana Andraščíková z marketingového oddelenia KOCR Severovýchod Slovenska.

Zimná výzva 2. Je o ňu záujem? Viete, koľko ľudí sa už zapojilo?

Záujem o kampaň je celkom veľký, porovnateľný s prvým ročníkom. Našlo sa zopár skalných účastníkov, ale pribudlo aj mnoho nových. Vzhľadom k tomu, že Zimná výzva stále prebieha, je ťažké odhadnúť presný počet aktívne zapojených, keďže niektorí nám fotografie
posielajú až na konci všetky naraz, niektorí priebežne. Tiež sa nájdu takí, ktorých kampaň iba inšpiruje k návšteve zaujímavých, možno menej známych miest, no
v konečnom dôsledku fotografie neposielajú. Momentálne registrujeme okolo 150 účastníkov
a postupne pribúdajú.

Sú turisti, ktorí už absolvovali čiastkové ciele, prípadne celú výzvu?

Nájde sa už zopár desiatok turistov, ktorí zdolali aspoň prvú garantovanú hranicu, t. j. 5 lokalít, no taktiež zopár takých, ktorí zdolali všetky lokality.

Podľa čoho sú do jednotlivých výziev vyberané lokality?

Lokality sme sa aj v tomto roku snažili vyberať také, aby boli niečím zaujímavé, aby k nim bol dobrý prístup, aby boli turisticky značené. Vybera-li sme miesta, až na pár výnimiek, ktoré nie sú turis-ticky až tak známe, no zaslúžia si určite záujem verejnosti. Často sú to miesta, ktoré sa nachá-dzajú v blízkosti ďalších zaujímavých atrakcií, miest. Veríme teda, že takýmto spôsobom vieme podporiť aj návštevnosť rôznych zariadení v okolí, ako sú napríklad gastroprevádzky a iné.

Chystáte nejakú výzvu aj na leto?

Na leto určite chystáme ďalšie kampane, pre rodiny známy koncept Legendarium, ale aj novinky, ktoré podporia napríklad cykloturistiku.

Martina Drabová

adminpn

Od adminpn

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com