Pi. mar 29th, 2024

HUMENNÉ. Už dlhší čas prebiehala výmena názorov medzi niektorými politikmi cez sociálne siete, až to nedávno vyústilo do výzvy. Po niekoľkých internetových vyjadreniach sa bývala primátorka mesta Jana Vaľová rozhodla vyzvať súčasného primátora Miloša Merička na verejnú diskusiu, ktorá by mala prebiehať v Humenskej televízii, detaily však stále nie sú známe.

   „Vyzvala som primátora Merička na nezostrihanú, férovú diskusiu, keďže mi ľudia často píšu, že klamlivo atakuje moju osobu na internete, kde nie je možná spätná reakcia. Hlavne dookola opakuje bez dôkazov klamstvá na moju osobu za pomoci ktorých vyhral aj voľby. Tieto polopravdy boli publikované v Denníku N, v Korzári, TV JOJ a v spriaznených médiách,“ povedala ex primátorka.

   Nové vedenie podľa slov bývalej primátorky navýšilo neúmerne dane o cca 70% a takmer všetky poplatky. Rada by diskutovala o tom, že občania by mali dostavať lepšie služby a mesto by malo viac pracovať v prospech ľudí. „Určite by diskusia mala priniesť prospech ľuďom. Rada by som sa podelila so svojimi skúsenosťami z riadenia mesta, keďže som mesto odovzdala v historicky najvyššom hotovostnom prebytku 6,5 mil. € a minimálnou zadlženosťou mesta. Vďaka tomu, že mesto aj rekordne čerpalo peniaze z EÚ fondov. Zatiaľ nové vedenie mesta dorába projekty, ktoré boli pripravené a finančne schválené počas môjho vedenia mesta ako cyklochodník popri Laborci, oddychová zóna na Sídlisku pod Sokolejom a rekonštrukcia materskej školy Partizánska. Bohužiaľ, mesto doposiaľ nepripravilo žiadny nový investičný projekt a dokonca aj premrhali šancu na podanie projektu na úpravu a rekonštrukciu detskej polikliniky a vybavenie najmodernejšej techniky. Pre mesto Humenné boli vyčlenené prostriedky ešte za môjho pôsobenia. Rovnako sledujem, že spustenie Domu Penzión mesto nezvláda, pretože jeho prevádzka sa mala začať už v roku 2020. Určite je toho veľa na odbornú diskusiu, ktorá môže priniesť riešenia pre zlepšenie životnej úrovni v meste,“ uviedla Vaľová.

   Primátor Miloš Meričko výzvu na sociálnej sieti prijal. „Nemám vo zvyku ignorovať výzvy alebo prosby kohokoľvek. Výzvu na otvorenú diskusiu som prijal aj preto, aby som obyvateľom nášho mesta vyvrátil dezinformácie, klamstvá a hoaxy, ktoré sa šíria sociálnymi sieťami nielen na moju osobu, ale aj na samosprávu,“ povedal.Podľa jeho slov je jeho cieľom uviesť veci na pravú mieru. „Poskytnúť Humenčanom i divákom argumenty a hlavne ich pravdivo opätovne informovať, v akom stave som mesto prebral, v akej kondícii sa v súčasnosti nachádza a aké ciele sú ešte pred nami,“ dodal Meričko.    Dátum a čas diskusie mala stanoviť ex primátorka. Tá už odoslala list do mestskej televízie s otázkami, ktoré rozhodnú o podobe verejnej diskusie. Až po dohodnutí detailov bude verejne oznámený termín stretnutia.

adminpn

Od adminpn

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com