Ut. mar 19th, 2024

Doplňujúce voľby do orgánov samosprávy obcí sa budú 23. októbra konať v 25 obciach. Pôvodne sa mali konať v 34 obciach, no v deviatich z nich neboli podané kandidátne listiny. Vo voľbách si budú voliči vyberať nového primátora, starostov i poslancov obecného či mestského zastupiteľstva.


Z dôvodu nepodania kandidátky pre voľby poslanca sa voľby nebudú konať v obciach Hradište pod Vrátnom, Pavlice, Malá Čausa, Bielovce, Žikava, Pribylina a Píla.
V obci Moškovec sa neprihlásil žiaden kandidát na starostu obce.
V obci Starina nepodal nikto kandidátku na starostu ani na poslanca obecného zastupiteľstva.
      
Starostu i poslanca obecného zastupiteľstva si predposlednú októbrovú sobotu budú voliť v obci Zemiansky Vrbovok. Primátora majú voliť v Sečovciach. Nových starostov majú zvoliť v obciach Jelenec a Vlkanová, v Marianke, Hurbanovej Vsi, Selciach, Ratkovej, Gemerčeku a Hontianskych Nemciach, rovnako v Strihovciach a Kračúnovciach.

Voľby poslancov obecného, respektíve mestského zastupiteľstva
 sa uskutočnia v Novej Bani, Polianke, takisto v obciach Kovarce, Brezov, Ďurďoš, Veľké Držkovce, Adamovské Kochanovce, Abramová, Ivančiná, Muránska Huta, Budča, Pavľany a Veľká Lodina.

Doplňujúce voľby do orgánov samosprávy obcí sa vyhlasujú v prípade, ak sa v niektorej obci nekonali alebo ak zanikol mandát poslanca či starostu bez náhradníka. Zákon tiež stanovuje, že voľby sa zopakujú, ak ich vyhlásil Ústavný súd SR za neplatné.

Zdroj: MV SR

adminpn

Od adminpn

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com