So. apr 20th, 2024

HUMENNÉ. Mesto má od pondelka 2. augusta nového viceprimátora. Stal sa ním Ondrej Babjarčík, dovtedy poslanec mestského zastupiteľstva. Po približne dva a pol roku tak na poste vystriedal Máriu Cehelskú.

   Dôvodom odchodu už bývalej zástupkyne primátora sú podľa jej slov rodinné dôvody, aj predchádzajúca dohoda v klube o výmene starších kolegov za mladších. Naďalej však zostáva pôsobiť ako mestská poslankyňa. Čas svojho pôsobenia vo funkcii viceprimátorky hodnotí pozitívne v prospech mesta i jeho obyvateľov.  

   „Dnes som odvolal z funkcie zástupkyne primátora RNDr. Máriu Cehelskú. Zároveň som na post viceprimátora menoval poslanca mestského zastupiteľstva Ing. Ondreja Babjarčíka.  Pani Cehelskej som poďakoval za všetko, čo vykonala pre naše mesto a poprial som jej veľa zdravia, síl a úspechov do ďalších dní. Verím, že s novým zástupcom si budeme rozumieť, považujem ho za veľmi inteligentného, slušného a pracovitého človeka. Stoja pred nami ešte výzvy, ktoré chceme spoločne naplniť,“ vyjadril sa minulý pondelok primátor Miloš Meričko na sociálnej sieti.

   Ondrej Babjarčík pôsobil ako mestský poslanec od komunálnych volieb v roku 2018. Od pondelka už zastáva funkciu viceprimátora. Výber zástupcu je kompetencia primátora mesta. Ponuku som prijal. Funkcia je pre mňa výzvou a zároveň ju vnímam ako obrovskú zodpovednosť. Pracovná latka po mojej predchodkyni Márii Cehelskej je nastavená vysoko. Vážim si dôveru, ktorú mi primátor mesta Miloš Meričko menovaním prejavil. Na základe našej viacročnej spolupráce som presvedčený, že z postu viceprimátora mu budem ešte viac nápomocný,“ povedal nový zástupca primátora. Ako ďalej podotkol, jeho prioritou je vytvárať primátorovi maximálne zázemie, aby naše mesto napredovalo rýchlo a efektívne. „Humenčania vnímajú množstvo projektov, niektoré sú už hotové, iné prebiehajú a ďalšie pripravujeme. Z práce v komisiách viem aj o problémoch, ktorým sa treba venovať. Zvyčajne sú však potrebné dlhodobé riešenia presahujúce viac volebných období. Jedným z najpálčivejších problémov je doprava, a práve v tejto oblasti vyvíjame iniciatívu. Chceme realizovať čo najviac projektov „zelenej dopravy“,“ dodal Babjarčík. (nikj, foto: MsÚ HE)

adminpn

Od adminpn

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com